– Överlag är vi nöjda med vad vi har anordnat här på biblioteken under sommaren, säger Thomas C Eriksson, bibliotekschef inom Kinda kommun.

Sommaren är den period på året som biblioteken har som mest besökare och anledningen till det är att turister besöker. Hittills i år visar biblioteket i Rimforsa en positiv trend när det gäller utlåning av böcker. Däremot har det varit en minskning i både Kisa och Horn.

Det blir även allt färre som lånar böcker och ljudböcker på plats på biblioteken. I dag går mycket att fixa hemifrån sin egen dator eller mobiltelefon och därför är det färre som besöker biblioteken.

Artikelbild

| I Kisa och Horn har de tappat i besökarantal i år. I Rimforsa däremot har det ökat.

– Det är framför allt unga vuxna som vi har svårt att nå. Jag tror inte att biblioteken är deras främsta bokförmedlare, säger Thomas C Eriksson.

Under sommaren har de anordnat många evenemang. Bland annat var det flera föreläsningar under Amerikaveckan och en sommarutställning av Kinda konstförening avslutades nyligen. För ungefär en vecka sedan började i stället en ny utställning som är skapad av konstnären Lars Isacsson.

I ungefär 15 år har evenemanget Sommarboken varit ett uppskattat inslag hos biblioteken i Kinda. Det innebär att barn som kommer till biblioteket får en påse med böcker och andra småsaker och dessutom håller de ett möte där man pratar om böcker som de har läst. Under nästa vecka avslutas Sommarboken för det här året.

– Det har också varit lyckat och det tycker vi är kul, säger Thomas C Eriksson.