– Det hela började med att vi fixade till wärdshusets uteplats inför Midnattssolsrallyts lunchuppehåll. Bland annat så rustades muren upp och fick lite ny färg. Då uteplatsen såg bra ut så kom tanken på att använda den till något mer, säger Niklas Nilsson, Wärdshusets ägare.

– Då kom idén med att testa detta med pubkvällar. Vi kommer nu att testa detta under några fredagskvällar med start den 13 juli. Finns intresset så fortsätter vi under fredagarna i juli och augusti, då det kommer vara öppet till midnatt.

– Det är kul att få prova något nytt ifrån vår dagliga verksamhet, och samtidigt testa husets potential så som det var tänkt från början. På sikt finns eventuella planer på att få hit någon ”stå upp komiker”, fast vi går ute lite försiktigt nu och kollar läget, sen får vi utveckla det hela därifrån.

Artikelbild

| Nu gäller det för Niklas Nilsson att fylla upp baren inför fredagen.

– Under premiären erbjuder vi en enklare barmeny från grillen och nu gäller det att få ihop personal och göra en beställning till baren, avslutar Niklas Nilsson.

Får Nilsson mersmak av dessa fredagar är det inte helt omöjligt att det även kan bli lite festligheter inför Halloween senare i höst.