– Vi firade syföreningens 95 år i samband med vår tradionella hamndag som vi hade i Hycklinge nyligen, säger Sonia Johnsson, sekretare i syföreningen.

Hycklinge kyrkliga syförening bildades den 21 augusti 1924 av en handfull damer. I dag har föreningen 13 medlemmar som träffas varannan tisdag i Hycklinge kyrkas samlingssal.

– Våra tisdagsträffar fyller en stor funktion och då främst under hösten och vintern, då man sitter inne mycket. Vi handarbetar och pratar om både stort och smått, säger Sonia Johnsson.

Artikelbild

| Alve Gustavsson underhöll med dragspel och sång.

Nyligen hade den anrika syföreningen sin tradionella hamndag vid Åsundens strand i Hycklinge.

– Vi tyckte att det passade bra att uppmärksamma de 95 åren just den här dagen. Alve Gustavsson förgyllde dagen med dragspel och sång och köerna till kaffeserveringen och brödlotteriet ringlade långa. Vi hade flera hantverkare och knallar på plats som var väldigt nöjda, då de fick en hel del sålt, säger Sonia Johnsson.

En bit ut på Åsunden guppade vikingabåten Krauna med besättning i tidsenliga kläder.

– Det var ett uppskattat inslag som lockade både unga och gamla roddare, säger Sonia Johnsson.

Artikelbild

| Syföreninegns motto är "Hjälp oss hjälpa fler".

Behållningen av kaffeförsäljningen, brödlotteriet och loppisförsäljningen går oavkortat till välgörande ändamål.

– Vårt motto är "Hjälp oss hjälpa fler" under trevliga sammankomster. Solsken, vacker miljö, glada och goda människor skapar villkoren och så var det på vår hamndag i år, säger Sonia Johnsson.