– Det här är väldigt glädjande och jag känner att jag själv får inspiration av det här, säger ledaren Eric Rusch.

Ydre Kulturcentrum i samarbete med ABF Östergötland anordnar årligen ett läger för barn och ungdomar som vill lära sig mer och teater. Eric Rusch är skådespelare och teaterpedagog och under detta teaterläger är det han som är ledare. Han kommer ifrån Göteborg men hamnade i Ydre när han först såg föreställningen Hair 2012 på scenen i Österbymo. Två år senare var han med och spelade i musikalen Rent som sattes upp i Österbymo.

– Jag tyckte att det var fantastiskt att det fanns en så aktiv kulturförening och amatörteater här i Ydre. Hair var en jättefin föreställning och därefter har jag återkommit hit om somrarna för att hålla i de här lägren, säger Eric Rusch.

Artikelbild

| Under fem dagar pågår teaterlägret i Österbymo och deltarana är glada för det.

Under måndagen startade teaterlägret som håller till i Österbymo. I år är det 16 barn som deltar och de flesta kommer ifrån Ydre, men vissa kommer även från bland annat Vimmerby och Tranås.

– Jag tycker det här är roligt. Det var min mamma som föreslog att jag skulle testa det här, säger deltagaren Leon Molinder Mortimer.

Lägret handlar mycket om att leka och i början gör de mycket samarbetsövningar för att lära känna varandra och bli trygga med varandra. Senare i veckan kommer deltagarnas kreativitet och spontantitet att sättas på prov och till slut så avslutas lägret med att två kortare teaterföreställningar ska spelas upp på scenen.