I sin numera traditionsenliga gröna overall, med tillhörande keps, står han i solskenet framför sin BP-mack. I tolv år har Siewert och hans fru Kersti bjudit in entusiaster från hela landet till veteranbilsrally längs Kindavägarna. Med start och mål i Björkfors går loppet via Ryda och Härna vidare till Hycklinge, Horn och Råsöbro. Längs vägen får deltagarna svara på kluriga frågor om allt från motorer till Elvis Presley.

– Imorse fick vi dra igång lite tidigare för att det blev en sån kö av billar. Vi fick till sist 55 anmälda, och det har vi vädret att tacka för. Det gör rundan extra vacker, berättar BP-Siewert och fortsätter:

– Vi har sagt, frugan och jag, att vi håller på med det här så länge vi bara orkar och så länge de här fina bilarna och besökarna vill komma och åka vår runda i Kindabygden.

Artikelbild

| Kisafamiljen Sarah, Britt-Inger, Robin och Ove Olofsson skulle, med sin Volvo 142, vidare från Björkfors till Woodstock.

Med skylten "Woodstock nästa" gled familjen Olofsson in på parkeringen med sin Volvo 142 från 1969, samma år som premiären av den välkända musikfestivalen. Givetvis hade de plockat fram tidsenliga kläder.

– Det är rullande kultur det här. Många gamla minnen väcks till liv vid en sån här träff, det var precis de här gamla bilarna man såg när man var liten, säger Sven Olofsson.

Några meter bort, strax intill macken, satt rallydeltagarna Eva och Sten-Åke Fransson och njöt tillsammans med Ove Karlsson och Anneli Brander Karlsson.

– Vi har varit här kanske tio gånger och allt är helt toppen varje gång. Atmosfären är fantastisk, avslutar de.