(Se bildspel genom att trycka på pilarna i bilden här ovan) 

Ett 40-tal kvinnor i olika åldrar samlades den 8 mars på plassen i Österbymo för lite sång och sedan en gemensam vandring till pingstkyrkan. Ett inspirerande program inleddes med tal från kulturchefen Christine Åström och Josefin Molinder från biblioteket. Lena Hultman berättade om kvinnors betydelse för fred och om sitt arbete med internationella kvinnoförbundet för fred och frihet, IKFF.

Arrangören Madeleine Saldner pratade om samtyckeslagen och hade skrivit en egen låt tillsammans med Othilia Engbom som publiken var med och sjöng.

Artikelbild

| Norah Fransson, Iris och Alma Skillermark bjöd på sång och musik.

Alla närvarande fick chansen att skriva egna dikter efter att de fått lyssna på poeten Lena  Runadotter. Flera kvinnor fick efter diktworkshopen läsa upp sina dikter inför gruppen.

Det bjöds på dans med egen koreografi av Alma Hübsch och Klara Dahlstrand. 

Norah Fransson och systrarna Iris och Alma Skillermark stod för vacker sång och musik.

Linedanceuppvisning av Ladin Kurdi, Ellen Kraft Leijon, Norah Fransson, Alma Skillermark, Klara Dahlstrand och Alma Hübsch markerade ett avslut på scenprogrammet.

Artikelbild

| Det skrevs på för fullt under diktworkshopen.

Besökarna fick efter det ta del av lottodragning, utställning och fika.

Arrangörerna Britt Andersson, Lottie Rääf, Madeleine Saldner och Solveig Granath är mycket nöjda med firandet. Saldner hoppas på en fortsättning av 8 mars-firandet, en viktig dag för att blicka tillbaka och reflektera över kvinnans roll i samhället.

Artikelbild

| Poeten Lena Runadotter bjöd på inspiration.

Det är tredje året i rad för eventet, som även fått sin egen logga. Deltagarantalet har ökat för varje år.