Det övas för fullt på Kulturverkstan i Österbymo. Alla elever som spelar ett instrument eller sjunger på Ydre kulturskola är med på årets temakonsert. 

– Gemenskap med alla vänner, sammanfattar kulturskolerektor och musiklärare Svante Sigurdsson konserten med. 

Det är nämligen just Vänner som är årets tema och det märks i låtvalen. Samtidigt har reportoaren stor variation och det bjuds på allt från ”Friend of mine” av Avicii till ”Vad det är bra” som är känd från Nils Karlsson Pyssling. Det blir även opera och rap.

Artikelbild

| Petra Nordin

– Det roligaste har varit att spela musik med vänner, tycker Alma Olsson som går i sjätte klass och spelar fiol och sjunger på kulturskolan.

Ovanför scenen projiceras bilder på de över 70 medverkande eleverna när låtarna framförs. Små filmsnuttar med bland annat sånger, sketcher, konstverk och upplästa dikter, skapade av grundskolans alla elever, visas också.

Att en liten robot med segel rullar in på scenen och dansar i cirklar under ”Vem kan segla” är en av överraskningsmomenten som Ydre kulturskola bjuder på.

Det var för flera månader sedan som lärare och elever påbörjade det stora samarbetet med konserten då det är mycket som måste klaffa. Noter ska nötas in, reptillfällen ska anordnas och nu är det dags att visa upp det eleverna kan för omvärlden.

Artikelbild

| Petra Nordin

Förutom måndagens premiär kommer konserten att spelas för både allmänheten och alla Ydreskolans elever. Sista konserdatumet är den 27 mars.