De är 30 stycken och ska träffas i Uppsala sista helgen i maj för att träna tillsammans. Utifrån det kommer sedan cirka 20 av dem att gå vidare till landslaget. 

– Det känns bra att vara en av de bättre i Sverige och att ha blivit uttagen. Det är bara 30 stycken som har fått chansen. Jag är spänd, taggad och nervös, säger Anton. 

Han är enda killen från Tranås Bois, två tjejer från klubben har gått vidare till f17. Anton har spelat bandy i nio år men tycker fortfarande att det är lika roligt. 

– Det går snabbt, man ska tänka snabbt och samtidigt ta snabba beslut. Drömmen är att få köra allsvenskan eller elitserien. Målet är att fortsätta med sporten så länge som möjligt. 

Har man ingen is att spela på så är det annan träning som gäller i form av löpning, styrketräning och fotboll. Anton spelar i IFK Österbymos A- & B-lag för att hålla igång under sommarsäsongen. Han berättar att pappa Erik tog med honom till en bandyskola när Anton var i sjuårs åldern och sedan dess har han fortsatt. 

– Vi är en bandysläkt med traditioner på isen sedan lång tid tillbaka. Min farbror Simon Hagström har spelat i elitserien och han är en förebild för mig. 

Går han vidare till landslaget blir det P17- VM i Sverige, landskamper, träningar och möjlighet att skaffa ett stort nätverk av bandyentusiaster. Något som han hoppas på, oavsett utgången så är bandygymnasiet och förhoppningsvis bygg- och anläggningsprogrammet det som väntar i höst.