Dansens vecka i Östergötland avslutas under måndagen. I år medverkar tio kommuner som tillsammans erbjuder 115 olika arrangemang för alla åldrar. Det bjuds på allt från flamenco och zumba till linedance och balett. 

På Ydre kommunbibliotek dök ett tiotal upp för att delta i babydisco.

– Åldern var 4 månader till 1 år och vi rimmade, ramsade och läste boken ”Vi går på babydisco", säger arrangören Josefin Molinder.  

Artikelbild

| Lottie Rääf

Eventet avslutades givetvis med att föräldrarna dansade med barnen i famnen omslutna av discoljus och härlig musik. 

Josefin fick även dansa vidare under lördagen då hon arrangerade Dansa Boken. Målgruppen var 2-5 år och ett tiotal deltagare fick genom boken ”Drillar och Draköron", skriven av Lennart Hellsing, där de dansade till olika klassiska stycken. 

– Vi ser detta som ett pilotevent men det kändes uppskattat och vi kommer säkerligen ta med konceptet till barnboksveckan då det är Lennart Hellsing-tema i och med att författaren skulle ha fyllt 100 år, säger Josefin. 

Dansens vecka i Östergötland startade 2012 och har varit sedan dess blivit ett återkommande evenemang dansbranschen i länet. Arrangören Anna Ljung är nöjd med veckan och ser redan fram emot nästa års upplaga. 

Artikelbild

| Lottie Rääf

– Man får chansen att både bli uppfylld och påfylld av dans, säger hon.