Om några dagar öppnas Ines utställning ”Från akvarell till rymden”.

Efter ett besök på vernissage med foton och keramik hade Ines funnit inspiration till att ha en egen utställning. Mamma Sofi funderade antagligen lite på Ines önskan, men egentligen fanns det nog inget alternativ.

- Så klart! Vi vet inte exakt hur man gör men vi kör. 

Artikelbild

| Sofi Samuelsson

Ines hade redan en klar bild av hur hennes vernissage skulle vara. Hon ville visa upp bilder hon målat och bjuda besökarna på farmors chokladcigarrer och hästskor.

Ines har under sommaren gjort mycket för att få till sin utställning. Hon har målat, bakat med farmor, köpt ramar på second hand -  allt för att skapa sin drömvernissage.

Familjen tyckte också det skulle var kul om besökarna kunde få testa att skapa. Vernissagen består därför också av en skaparstudio, där gästerna kan prova de tekniker som Ines själv använder sig av. Här kommer också större verk av flera upphovspersoner kunna skapas.

Sista tiden inför vernissagen har varit lite stressig, medger mamma Sofi, som annars tycker att det ska bli mycket spännande. 

Med en utställning i den här storleken får man inte plats var som helst.

- Först tänkte vi ha tillställningen i trädgården och vid dåligt väder i maskinhallen på gården.  Ines har hela tiden hoppats på regn. Nu blir det i maskinhallen oavsett väder, säger Sofi med ett skratt.

Det har bjudits in vänner och släkt och alla som tycker det verkar skoj är välkomna till Linnekulla på Ines konstutställning ”Från akvarell till Rymden” klockan 15:00 på lördagen den 4/8.