På flera håll pratas det om vikten av att röra på sig, bland annat med fokus riktat mot ungdomar. Så sent som i våras bildades gruppen Torpa Girls United i Ydre som vill verka för att unga tjejer ska röra på sig och ha kul istället för att fastna i stillasittandet.

Nu satsar även personalen på Österbymo förskola på ett ännu hälsosammare liv.

– Vi är två arbetslag, Uttern och Ekorren, som tävlar mot varandra. Vi har tillsammans kommit överens om att gå samma sträcka som härifrån till Warszawa, det vill säga 89,2 mil. Till vår hjälp har vi införskaffat varsin stegräknare.

Artikelbild

| Här syns staplarna som personalen använder sig av på sin resa mot nya mål.

En av de deltagande som också varit med i bildandet av satsningen är Susanne Whittam.

Hur kommer det sig att ni startade detta projekt?

Vi tänkte att det kunde gynna de olika arbetslagen genom att ha ett gemensamt projekt. 

Susanne förklarar att idén till projekt hämtats från en tävling på nätet. Hon tror även att detta projekt kan bidra till att det blir lättare att hjälpa varandra i det övriga arbetet och skapa en starkare teamkänsla.

Artikelbild

| Joakim Friberg, Laila Stende, Ellinor Sundeborn Asp, Sandra Sundeborn, Susanne Whittam, Alexandra Bax.

Med hjälp av staplar de skapat, där 1 centimeter av stapeln motsvarar 1 mil i verkligheten, börjar de sakta med säkert att nå sitt mål. 

Susanne berättar vidare att det i prispotten ligger en trerättersmiddag som det förlorande arbetslaget ska stå för.

– Det känns kul att ha ett gemensamt mål att sträva efter.

Det talas ju mycket om vikten av att barn rör på sig. Tycker du det är lika viktigt att även vuxna tar till sig det tänket?

– Absolut. Det här är dessutom något vi tänker fortsätta med, Warszawa är bara ett delmål. Vem vet  vi kanske går ända till Bahamas, avslutar hon med glimten ögat.