(Se stort bildspel - tryck på pilarna i videon/bilden här ovanför.)  

Ungdomar från Ydre kulturskola fyllde Kulturverkstan med teater och musik

– Jag spelar en riktig kärring, jag är väldigt petig och inte så lätt att ha att göra med, säger Neele Schimmel medan Bobo Hermanson målar dit rynkor i hennes ansikte. 

Artikelbild

| Albin Rydberg och Neele Schimmel har framstående roller.

Sju ungdomar som ingår i Ydre kulturskolas teatergrupp har sedan i höstas samlats på tisdagseftermiddagar för att tillsammans sätta upp farsen ”En kidnappare bjuder på kaffe.” 

Bobo Hermansson är det som leder gruppen och har fixat kulisser som blivit uppställda i Kulturverkstan i Österbymo.

Huvudpersonen i föreställningen är Henry Gustavsson, som spelas av Albin Rydberg. Herr Gustavsson beskrivs av Bobo som en innerst inne snäll person men som har ekonomiska problem och tvivelaktiga tillvägagångssätt att lösa dessa. Som att till exempel råna en äldre dam och sedan råka kidnappa henne.

Farsen är full av missförstånd, intriger och karaktärer som försöker undgå varandra. För det är inte bara Henry Gustavsson och den kidnappade tanten, som porträtteras av Neele Schimmel, som är hemma hos Gustavsson. Frun till Gustavsson, hennes curlinglag, en rörmokare och en tjuv vistas också där, alla mer eller mindre medvetna om de andras närvaro.

Artikelbild

| Albin Rydberg spelar huvudrollen som Henry Gustavsson.

Axel Lindbom går i sjunde klass och spelar tjuven som mitt i allt försöker göra ett inbrott. Han enas med de andra medverkande att den största utmaningen är tajmingen som ska ske på scen. 

Det roligaste tycker Axel är samarbetet med de andra och att det är en så tillåtande miljö i dramasalen.

Artikelbild

| Bobo och Lucas Udell som spelar rörmokare.

– Det är okej om det blir fel ibland, säger Axel.

I samband med onsdagens tre föreställningar spelades även musik av Elevens val från Ydreskolan för publiken.