16-åriga Lovisa Gunnarsson skulle flyga till London under söndagen, tillsammans med pojkvännen Ellioth Johwlin 17 år,  för att besöka en vän till familjen från Ydre. 

Ankomst i London var beräknad till 11.35 på förmiddagen. Planet lyfte strax efter tio från Nyköping och skulle enligt piloten inte påverkas av stormen Ciara. Detta kom att ändras. 

När tidningen nådde paret strax efter klockan 17.30 på söndagen var de fortfarande fast på flygplanet. Dock ej i London utan i franska Nantes. De hade tvingats gå ner där då stormen tilltagit i styrka.

– Vi gick ned för landning i London under kraftiga kastvindar. Det var skitläskigt. Planet krängde jättemycket. Bara några meter från marken beslutade sig piloten för att det är för farligt och steg uppåt igen, berättar Lovisa.

Efter en resa på ytterligare en dryg timme nådde de den franska västkusten och fick landa i Nantes i stället. Piloten hade hållit sig ovan molnen för att undvika stormen. I Nantes var det kö med flygplan, då inte en enda flygplats i England höll öppet längre, enligt den information som passagerarna fått. 

– Vi sitter fortfarande kvar i planet. All mat har tagit slut och vi blev utan. Toaletterna fungerar ännu. Nu väntar vi på svar från polisen så vi kan få komma in i terminalen. Det är en säkerhetsfråga antar jag, säger Lovisa och fortsätter.

– Vi väntar också på besked om boende åt oss i natt, då vi troligtvis inte kommer få lyfta förrän i morgon. Bussen som skulle plockat upp oss vid planet skulle varit här för två timmar sedan.