Det var en välbesökt kyrka i Asby när Niklas Fransson och makarna Björn och Charlotte Nordin bjöd på en konsert med svensk jazz.

En timme innan konsertens början påbörjades en tipspromenad tvärs över vägen. Det var lite molnigt men solen pekade fram genom träden. Efter man kryssat i sina svar bäst man kunde och gissat på utslagningsfrågan fanns fika att köpa i det intilliggande församlingshemmet.

Konserten inleddes med ett par låtar från det kända albumet ”Jazz På Svenska" av Jan Johansson med Niklas Fransson på piano och Björn Nordin på kontrabas.

Artikelbild

| Det planeras fler konserter i framtiden.

Det var efter en gemensam spelning förra året det kom på tal att det skulle vara roligt att spela några jazzlåtar tillsammans och det växte till en reportoar stor nog för en konsert.

När applåderna efter Visa från Rättvik klingat ut i den gamla 1200-talskyrkan vände sig Niklas till Björn och undrade om de inte skulle ta upp Charlotte på scen för lite sång.

– En förtjusande kvinna! tyckte Björn.

Därefter följde olika jazzinfluerade arrangemang av folklåtar och de tre musikerna uttryckte sin tacksamhet över att publiken ville komma och dela deras intresse för 60-talsjazz. Och visst efterfrågades ett extranummer.

Artikelbild

| Asby kyrka

Prästen talade en stund och en psalm sjöngs. Frågorna från från tipspromenaden gicks igenom. Vid frågan om hur många tangenter ett vanligt piano har utropades ”tillräckligt många”. Priser till vinnarna delades ut och sedan lämnade folk kyrkan tills bara de som jobbat på att göra kvällen möjlig var kvar.

Det bästa tyckte Fransson var att det är roligt att spela med duktiga musiker samt att deras projekt varit avslappnat och prestigelöst.

Artikelbild

| Tipspromenadens början

Trion planerar att spela mer tillsammans i framtiden.