– Det är en ny satsning att samla flera olika hantverkare, föreningar med mera här och det ska bli spännande att utvärdera. Jag älskar Ydre så här års med alla körsbärsblommor, en vacker tid att dra igång säsongen, säger Ann-Katrin Nilsson.

Hon driver gården tillsammans med sin man och dotter, givetvis hjälper barnbarnen till när det behövs.

– Det är roligt att det kommer mycket folk och att det finns mycket att titta på, säger 11-åriga Edvin Nilsson Fadai. 

Artikelbild

| Lottie Rääf

Tillsammans med 7-årige lillebror Oliver visar de upp alpackan Carmencita som besökarna får klappa.

Hugo Andersson är en av medlemmarna från Veteranmotorklubb som fanns på plats för att visa upp sina fordon.

– Vi passar även på att sälja traktorlotter, man kan dessutom vinna moped, cykel, skottkärra och verktyg. Riktigt bra grejer. Dragningen är som vanligt på Rydsnäsmarknad. Nu närmast för oss i Veteranmotorklubben är Hönsbytardagen och det är alltid roligt att vi är i våra egna lokaler, säger Hugo.  

Inne på logen finns flera olika utställare som skapar en varm atmosfär.. Naturumföreståndaren Martina Saldner har bland annat med sig en balja med små vattenkryp och visar glatt upp vad de kommer att utvecklas till.

Artikelbild

| Lottie Rääf

– Jag är här för att öka folks intresse för naturen och även upplysa om att Naturum finns ute på Torpön. Vi har ett fint sommarprogram som passar alla åldrar, säger Martina.

Torpaslingan sträcker sig mellan Hestra via Ramfall ut till Torpöns Färjeläge, en fin tur, med många möjligheter till inspirerande stopp.  

Artikelbild

| Lottie Rääf