Det är nyhetsbyrån Siren som har tagit fram statistik kommunvis över antalet besök på den traditionella högmässan på söndagar i kyrkan.
Sammanställningen visar var i Sverige invånarna besöker kyrkan mest i förhållande till folkmängden.
Inte oväntat är det kyrkstaden Vadstena som lockar flest kyrkobesökare i hela landet.
På östgötanivå hamnar Ydre på andra plats medan Kinda intar plats fyra bland länets tretton kommuner (se grafik).
– Åh, vad roligt, säger Magnus Svensson, kyrkoherde i Kinda pastorat som omfattar församlingarna Horn, Hycklinge, Kisa, Tidersrum och Västra Eneby.
Han ser flera förklaringar till att kyrkorna inom hans revir lockar relativt många människor.
– Det ena är att vi har kyrklag och församlingsråd som ansvarar för gudstjänsten. Då blir den angelägen för fler än bara präst och musiker. Utan kyrklag som arbetar ideellt blir det ingen gudstjänst.
– Det är också viktigt att vi firar gudstjänster och mässor med olika prägel i våra fem kyrkor. Jag tror man gör bort sig om man inte firar gudstjänst i respektive kyrka. Kyrka är relation, gemenskap och tradition.
Lars-Gösta Steensrum är vikarierande kyrkoherde i Rimforsa församling. Här ingår kyrkorna i Tjärstad, Hägerstad, Kättilstad och Oppeby.
– Det jag slås av är att vi har en väldigt trogen kärna som älskar sina kyrkor på landsbygden, går i gudstjänst och är engagerade. Vi har också en trogen grupp som kommer till församlingsgården i Rimforsa.
Gudstjänster med mycket musik och regelbunden medverkan av församlingens många körer är en av anledningarna till att människor känner närhet och samhörighet med kyrkan som fundament, enligt Lars-Gösta Steensrum.
Och så kyrkkaffet, förstås.
– Det har vi satsat på för gemenskapen mellan människor.
Magnus Svensson tror inte att kyrkaffet i sig lockar fler till kyrkan, men tycker att kvaliteten på gudstjänsten blir bättre.
– I gudstjänsten handlar det om relationen Gud-människa. Vid kaffet är det gemenskapen och relationen människa-människa som fördjupas.
På riksplanet visar statistiken att besöken på söndagsgudstjänster minskar gerenerellt i landet.
Så har det gjort under lång tid. Variationerna mellan landets kommuner är annars stora.
Svagast är intresset i storstadsområden och Mälardalen medan det är störst på landsbygden och i mindre orter.
I östgötaligan hamnar Söderköping sist. Trots att trakten kring staden vid Slätbaken har präglats av kristendomen redan från 1000-talets första del.