- Jag älskar tårta! ropar Ing-Marie.
- Jag med, skrattar Ann-Sofi.
Sen hugger de in. Argumentet att de ligger två timmar efter med sina sysslor biter inte. Inte när det vankas tårta.
Det kom ett handskrivet brev. En person som vill vara anonym skrev att Ann-Sofi och Ing-Marie Johansson i Harg utanför Kisa är som klippt och skurna att överraskas med en Corren-tårta.
- De arbetar tolv timmar om dagen sju dagar i veckan, året om, och aldrig några sura miner, men desto mer av glada skratt, skrev brevskrivaren.
Och som de skrattade när Correnpatrullen dök upp. Fast först blev de ställda. Fattade ingenting.
- Va? Är det sant? Jättekul!
I år är det tio år sedan Ing-Marie Johansson och Ann-Sofie Johansson - de är svägerskor, inte syskon - sa upp sig som barnskötare och kastade sig ut i det äventyr som är entreprenörens vardag.
Och visst var det lite av ett lotteri. I dag är Hargodlarna ett begrepp bland den växande skara som värdesätter ekologiskt odlade produkter.
Varorna säljs i butiker från Ystad till Haparanda.
Just nu är det all-time-high. De kokar marmelad - en sort heter Längtan, ljuvligt namn - dygnet runt, och före jul väntar massor av mässor: Drottningholms slott, Kalmar slott, Bondens marknad i Stockholm med flera.
- Hargodlarna är värda en extra paus med kaffe och tårta, föreslog brevskrivaren.
Exakt. Och den tog de sig. Sen återstod bara att jobba ifatt två och en halv timma.
Läs mer om Hargodlarna: www.hargodlarna.se
Hargodlarna Ann-Sofi och Ing-Marie Johansson.