De skrev länets bästa kampanjlåt

Östergötlands rappaste rapare finns i klass 5 A på Stjärneboskolan i Kisa. Deras låtbidrag har gått vidare till SOS Alarms riksfinal som avgörs nästa vecka.

Rappa rapare. Anna Blixt, Mikaela Sundin, Maja Skärby, Emeli Palmenius och Malin Melkersson.Bild: TORBJÖRN LINDQVIST

Rappa rapare. Anna Blixt, Mikaela Sundin, Maja Skärby, Emeli Palmenius och Malin Melkersson.Bild: TORBJÖRN LINDQVIST

Foto: Fotograf saknas!

KISA2003-05-23 18:51

- Grattis, ni är bäst i länet, sa Bengt Glaad, platschef för SOS Alarm i Östergötland när han klev in i klassrummet på fredagsmorgonen.

Tillsammans med SOS-operatör Cecilia Forss bullade han upp glass, fruktsallad och läsk på klassföreståndaren Helen Larssons kateder. Barnen trodde knappt sina ögon och Anna Blixt undrade om hon drömde.

- Nyp mig, bad hon bänkkompisen Robin Edgar som knep med tumme och pekfinger så skinnet vitnade på hennes arm.

Bäst av 18 bidrag

Jodå, det gjorde ont och allt var sant. Klassen hade svarat för det vinnande bidraget till SOS Alarms informationskampanj som ska öka respekten för nödnumret 112. Raplåten med titeln "112" är skriven av Anna Blixt, Malin Melkersson, Maja Skärby, Emeli Palmenius och Mikaela Sundin.

Från Östergötland kom 18 bidrag, men enligt Bengt Glaad behövde juryn aldrig tveka när den vinnande låten skulle utses.

- Den är väldigt bra och tjejerna har hamnat mitt i prick när det gäller rytm och innehåll. Till och med jag som inte kan rapa känner verkligen rytmen.

Markoolio frontfigur

Kisaklassens låt är ett av 20 bidrag från olika delar av landet som ska spelas in på skiva. Segermelodin utses i nästa vecka och i juryn sitter bland andra artisten Markoolio som har engagerats som affischnamn i kampanjen. Den klass som vinner får ett besök av Markoolio.

Syftet med kampanjen är att minska omotiverade, felaktiga och medvetet saboterande samtal till SOS Alarm. Bengt Glaad berättade att hälften av alla samtal till nödnumret 112 kommer från människor som inte alls är i nöd.

- Mest beror det på oförstånd och okunskap. Det kan handla om bilbärgning eller att någon söker en läkare eller att någon har fått sin cykel stulen. Men det är ju inga 112-samtal.

Bengt Glaad puffar därför gärna för devisen "112 - när det är bråttom".Brådis, utan att behöva slå 112, hade definitivt eleverna. Både till glassbyttor och läsk

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om