Kisafabriken tillverkar 36 000 ton tissue per år och har 130 anställda. Genom affären försvinner Duni helt från Kisa. LPC förvärvar såväl mark som byggnader.
Personalen tas över av LPC, och det ser ljust ut då det gäller jobben i framtiden.
Hans von Uthmann, vd och konsernchef i Duni-gruppen, säger till Corren:
-- Genom försäljningen frigörs resurser för att ytterligare stärka och utveckla vår ledande position på marknaderna för konverterade tissue- och airlaid- (luftformade) produkter för det dukade bordet. Vi kan koncentrera oss på det vi är bäst på, medan LPC tar över och vill utveckla fabriken i Kisa.
-- Affären är verkligt positiv för både Duni och LPC. Och då nya ägaren vill utveckla verksamheten i Kisa ser det också bra ut för personalen, betonar Hans von Uthmann.
Även Willy Lindell, platschef i Kisa, ser mycket positivt på övertagandet av Kisaanläggningen.
-- Det är bra för bruket, de anställda, ja för alla inblandade parter. LPC kommer absolut inte att friställa någon, tvärtom, andra tankegångar finns, det vill säga att expandera. Vi har ju ansökt om att få utöka produktionen.
Inte heller hos personalen har man några invändningar mot att Duni i Kisa säljs. Conny Karlsson, ordförande i Pappers, tycker att det hela känns verkligt positivt.
-- Med tanke på vad LPC ägnar sig åt och vad som är Dunis huvudintresse ligger beslutet industriellt helt rätt.
-- På kort sikt, eller så långt man kan överblicka, ser jag ingen risk alls för personalminskningar. I stället lär det röra sig om motsatsen eftersom LPC vill utöka verksamheten.
Conny Karlsson konstaterar att det dock, generellt sett, kan innebära en del problem att inlemmas i ett utländskt företag och dess kultur.
-- Men då även vi från facket varit med på ett hörn innan affären var i hamn kan jag säga att man på LPC har stor förståelse för hur den svenska arbetsmarknaden fungerar.
-- Ja, man sa faktiskt att det är ett bra system att arbeta med, så även det bådar mycket gott!