Målet för de 54 somalierna är att som nya svenskar bli en del av samhället, säger föreningens ordförande Ahmed Shükh Nuur.
Dels genom att lära sig det svenska språket så snabbt som möjligt, dels genom att i studiecirkelform knäcka den svenska koden med sina många oskrivna lagar. Från klädsel och alkoholvanor till känslor och jantelag.
Och vad menas egentligen med uttryck som "det är inte så farligt" och "jo tack, det knallar och småspringer".
Kunskap och demokratiFöreningen har fått startstöd av Benjamin Imamovic, studieledare vid NBV i Linköping. Han kom själv som flykting till Kisa från Bosnien 1993 och var med om att starta den bosniska föreningen.
- En bra demokrati grundar sig på väl fungerande föreningar. Det är viktigt att få information som kan förvandlas till kunskap. Särskilt om man kommer från en annan kultur och, som i somaliernas fall, från en annan kontinent.
Somaliska föreningens lokal ligger tre trappor upp i ett av hyreshusen på Bergdalaområdet. Här träffas människor varje eftermiddag för att tala svenska och delta i kurser (trafikkunskap, lära sig cykla och ta körkort).
- De är väldigt ambitiösa, säger Benjamin Imamovic.
Folkbildningen omfattar även sömnad. NBV bidrar med symaskiner.
"Frid med alla"Varje gång ytterdörren öppnas till föreningslokalen går hälsningsfrasen "Salaam aleikjum" (Frid med alla) genom lägenheten.
Ordförande Ahmed Shükh Nuur ser gärna att även infödda svenskar besöker föreningen. Hans önskan får stöd av Benjamin Imamovic.
- Kisaborna kan hjälpa till mycket mer. Och kanske framför allt, upptäcka att vi människor är mer lika varandra än vi nånsin tror. Även om vi kommer från vitt skilda uppväxtmiljöer och livsvillkor.
Benjamin Imamovic, studieledare vid NBV i Linköping som har hjälpt den somaliska föreningen igång.