Det var den 27 oktober som en anställd skadade ett finger vid arbete i den så kallade råhallen. Veckan därpå, den 4 november, drabbades en medarbetare av benbrott i samband med arbete vid intaget till justerverket.
I båda fallen saknades en skriftlig riskbedömning konstaterar arbetsmiljöverket. Kindasågen måste därför inventera riskerna, bedöma hur ofta de kan i inträffa och hur allvarliga skadorna kan bli vid de arbetsplatser där olyckorna har inträffat.
Ett ytterligare krav från arbetsmiljöverket är att Kindasågen ser över hur arbetsbelastning och psykosociala frågor som stress påverkas av de planerade neddragningarna av personalstyrkan.
Arbetsmiljöverket noterar också att rapporteringen av tillbud (mindre olyckor) inte fungerar "fullt ut" vid sågverket. Kindasågen krävs därför på förbättringar och förenklingar i rapporteringen samt att orsaker till ohälsa, olycksfall och allvarliga tillbud utreds och dokumenteras årsvis.
Arbetsmiljöverket vill ha Kindasågens utredning över olyckorna på sitt bord före den 15 december. Frågor kring riskbedömning och rutiner för rapportering av tillbud ska besvaras före den 15 februari.