Hon är med i en cirkel som hörselföreningen ordnar.
-- Vi läser om Sveriges landskap, i år är det om Skåne. Och vi gör alltid studiebesök i de landskap vi läser om, och snart ska vi till Skåne, berättar Anna-Greta.
De vuxenutbildare som var med och arrangerade fredagens aktiviteter -- Sensus, ABF, NBV, Frikyrkliga studieförbundet, Kinda Lärcentrum, Studieförbundet Vuxenskolan samt Liljeholmens folkhögskola -- hade ordnat med en utställning på Stjärneboskolan.
Där fick besökarna en hel del kunskaper om vuxenutbildning, och Anna-Greta var en av dem som ivrigt tog till sig informationen.
Där kunde man också höra ungdomar berätta om en resa de gjorde till Kenya i februari i år, en resa som arrangerades av Nykterhetsrörelsens bildningsförbund. Det var två av ungdomarna, Carin Engdahl och Anna Elander, som berättade om alla upplevelserna.
Torbjörn Gustavsson (s), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, höll tal på torget. Han betonade att studiecirkeln är mera modern än nånsin, och att den utgör en viktig del i vuxenutbildningen.
-- Den första studiecirkeln i landet bildades i Lund år 1902, den andra i Kisa år 1903, kunde talaren berätta.
Under ett verksamhetsår går 3 000 Kindabor i någon studiecirkel, ett antal som gladde Torbjörn Gustavsson. Han var emellertid besviken på sin kommun som bara ger förbunden ett bidrag på 213 000 kronor per verksamhetsår.
-- Det är inte mycket jämfört med de flesta andra kommuner. Här måste inte minst vi politiker agera för att det ska bli en förbättring.