Det har gått drygt fem år sedan han som 21-åring tog över Vahlströms butik vid trevägskorsningen mellan Stångågatan, KisaMors väg och Kvarnbacken i Horn. En diverseaffär med betoningen på diverse, där hyllorna dignade under vardagsvaror och udda prylar.
Många kunder älskade det lilla formatet och det breda sortimentet. Här trängdes ostar och korvar med prydnadssaker, järnvaror, tyger och råttfällor, och det kändes som att kliva in i en gammaldags adventskalender.
Men för personalen var det annorlunda.
-- Det var en jobbig arbetsmiljö. Trångt och skitigt där varor skulle kånkas ner och upp i en smal källartrapp, säger Jimmy Melkersson.
Därför var beslutet att bygga om och bygga nytt inte svårt att ta. Det gamla affärsdelen blev lager och en ny livsmedelshall byggdes upp.
-- Mysfaktorn är nog borta i dag, men samtidigt har vi haft en bra utveckling.
Trogna kunder från hela södra Kinda och mängder av hungriga och törstiga båtturister, campare och fritidshusägare har lett till generösare öppettider på kvällar och helger. I första hand sommartid.
Jimmy Melkersson är Icahandlare, vilket innebär både service från och åtaganden gentemot den stora livsmedelsgrossisten.
-- Jag är skyldig att hålla ett grundsortiment och det är en bra tanke. Men det håller på att svälla ut och bli för stort. Jag önskar att det fanns större möjlighet att påverka sortimentet. Till exempel skulle jag vilja byta vissa saker mot lokalt producerade varor.
Samma känsla har flera butiksägare runt om i Sverige. Enligt tidskriften Dagens handel bytte elva handlare från Ica och Axfood till Bergendahls under det första halvåret i år. Bytet var en protest mot centralstyrning, likriktade butiker och diktat.
Jimmy Melkersson har till viss del förståelse för kritiken.
-- Det kommer många besked som man bara måste acceptera.
Bland annat måste han byta kassasystem senast vid årsskiftet 2004/05. Investeringen ligger runt 250 000 kronor.
-- Det är lite tufft när jag redan har nya kassaapparater.
Jimmy tycker samtidigt att Ica har blivit mer lyhördt för önskemål från mindre butiker.
Men fortfarande kommer det varor till Hornbutiken som inte går att sälja.
-- Ica hävdar att det inte finns några konstiga varor, men det är skillnad på matvanor från län till län och mellan land och stad.
Han berättar om en ekologisk korv som levereras med jämna mellanrum. Var sig han vill eller inte.
-- Den är gråaktig och omöjlig att sälja, så det är bara att slänga den.
Men det bryr han sig inte om just nu. Advent närmare sig och glöggen och pepparkakorna står redan och väntar på kunderna.