Det är fjärde året i rad som undersökningen genomförs. Dels bland ungdomar i åttan, dels i årskurs två på gymnasiet.
På Värgårdsskolan i Kisa har 114 elever som svarat på 53 frågor kring livet i stort. Från fritidsvanor och skolarbete till sov- och matvanor.
Tobias Siverholm är fritidsassistent på skolan och är väl insatt i svaren som eleverna har lämnat. Han lyfter fram två starka kort.
– Lärarna är bra på att ge eleverna stöd, få dem att utvecklas och se vad de är duktiga på.
Känslan av trygghet är större bland Kindas åttor jämfört med länet i stort. Även om många känner sig pressade och stressade.
Den psykiska ohälsan bland flickor (23 procent) var för övrigt ett sorgebarn vid fjolårets undersökning. I år landade siffran på sju procent, vilket glädjer Tobias Siverholm.
– Den här kullen mår bättre och nu får vi se om det är ett trendbrott. Hoppas det eftersom vi har jobbat mycket med att få ungdomarna att må bättre. Det måste funka. Ingen presterar bra om man inte mår bra.
Till psykiskt välmående kopplas också nödvändigheten av att vara fysiskt aktiv. Enligt undersökningar når hälften av Sveriges ungdomar upp till en nödvändig daglig dos av rörelse och motion.
– Även här arbetar vi för mer fysisk aktivitet utöver schemalagd idrott.
Enkäten omfattar även frågor om alkohol, tobak och narkotika.
– När det gäller rökning och alkohol går det definitivt åt rätt håll, säger Tobias Siverholm.
Däremot finns det mer att göra kring kontakten med narkotika. Även om det är få elever i åttan som svarat att de använt narkotika "någon gång".
– Här är målet noll.
Ett led i arbetet är att hålla ungdomarna borta från rökning.
– Rökning är starkt kopplat till narkotika.
Det gäller också psykisk ohälsa.
– Steget mot droger kan vara en väg för att lindra att man mår dåligt. Arbetet mot tobak och psykisk ohälsa är därför nyckelfaktorer tillsammans med mer fysisk aktivitet.
På Värgårdsskolan anser åttorna att det är lätt att vända sig till elevhälsa, fritidsledare, lärare och mentorer när livet skaver.
– Vi jobbar mycket med att bygga relationer.
Här finns också en koppling till mobbning som varit en riksomfattande följetong på skolor genom åren. I Kisa har tio elever har svarat att de utsatts för översitteri av andra elever.
– Här är det absolut nolltolerans som gäller.