De gav oss arbete att utföra. Ibland laga mat, tvätta. Ibland när du höll på att laga mat så kunde tre av dem komma och våldta dig. De gjorde det tre eller fyra gånger om dagen, flera män – olika män, säger Sophie, 22.

Hon berättar för HRW:s utredare om hur togs som sexslav efter att hennes hem i Bambari bränts ned i juni 2014. Efter en vecka lyckades hon rymma till en annan by. Men omkring två månader senare kom en annan Selekagrupp dit.

Fyra av dem tog mig och kastade mig till marken. De började turas om att våldta mig, säger Sophie och berättar att två kvinnor som vägrade fick träföremål uppkörda i slidan, och dödades.

Våldtogs av tre

Även kvinnor och flickor som tagits som sexslavar av gerillagruppen Anti-balaka, som står på andra sidan i konflikten, vittnar om övergrepp.

Jag var tretton, min syster var tolv. De tog mig och min syster, tog av oss våra kläder, kastade oss på marken och började våldta oss. De sade: "Vi lider på grund av er, eftersom ni tar kassavan och säljer den till det muslimska samhället är ni förrädare." Det var fyra anti-balaker. Tre av dem våldtog oss, säger Thérèse, 14, i rapporten.

Stigmatiseras efter övergreppen

Totalt vittnar 44 kvinnor och flickor om att de tagits som sexslavar. HRW har pratat med ytterligare 252 offer för sexuellt våld. Övergreppen begås som hämnd, straff eller för att sätta skräck i befolkningen, och stämmer överens med en bild som även Amnesty i en nyligen släppt rapport vittnar om.

De som klarar sig med livet i behåll lever förutom med skadorna och traumat också med ett stigma. En del blir övergivna av sina partner, anklagas av familjemedlemmar eller hånas i samhället. En del har smittats med hiv eller blivit gravida av övergreppen. De som anmäler blir ofta ifrågasätta eller skuldbelagda. Enligt HRW har inte en enda gerillakrigare gripits eller ställts inför rätta för sexuella brott.