-- Ett bra komplement till den trupp vi redan har. En offensiv och snabb spelare som kan användas på flera olika positioner, säger sportchefen Conny Torstensson.

20-åringen kommer närmast från allsvenska Landskrona, där han under säsongen spelat i U-laget. Född och uppväxt i Kongo, men redan som 13-åring kom han till Montreal i Kanada.

Där var han i fjol proffs i Montreal Impact och gjorde fem mål.

Matondo har spelat i kanadensiska U20-landslaget och deltog i såväl OS-kvalet som ungdoms-VM 2003.

Nu lånas han av ÅFF inför de fem avslutande matcherna i superettan. Den allsvenska chansen försvann inte efter 1--3 mot Enköping i söndags, men den minskade högst betydligt.

-- Om det trots allt skulle dra ihop sig till kval så känns det som om truppen behöver stärkas. Dessutom får vi tid att bedöma honom inför nästa säsong. Det kan bli aktuellt med en fortsättning, säger Conny Torstensson.

Den största anledningen är dock det aktuella skadeläget. ÅFF har två centerforwards - Henric Karlsson och Arsim Gashi - på skadelistan, liksom för övrigt Blaise Mbemba.

I de senaste matcherna har Ola Carlsson fått vikariera som "nummer nio" och varit klart godkänd, men det är ingen tvekan om att han passar bäst som defensiv mittfältare.

Lägg därtill att både Christoffer Karlsson och Jimmy Hellström kan försvinna på landslagsuppdrag och att flera spelare stängs av vid ytterligare en varning och . . . ja, ni förstår att Matondo kan behövas.

Conny Torstensson säger:

-- Egentligen har han väl inte riktigt de egenskaper vi söker hos en "nummer nio", i första hand vill vi ha en ganska stor spelare i den rollen. Matondo är mer kvick och med bra spänst.

Ekonomiskt?

-- Det var ett svårt beslut, det kan jag säga, men vi gör bedömningen att vi klarar det. Det handlar inte om någon övergångssumma och blir inga stora pengar.

Sita-Taty Matondo gjorde ÅFF-debut i U-laget mot Brage (2--4) i måndags och är även spelklar till söndagens bortamatch mot Friska Viljor.

Fem omgångar återstår i superettan och ÅFF har just nu sex poäng upp till Assyriska på allsvensk kvalplats.