29-åring sparkade och bet polismän

När poliserna bestämde sig för att omhänderta en påverkad kvinna spårade situationen ur. Nu har kvinnan åtalats för att ha misshandlat två poliser.

En 29-årig kvinna har åtalats för att ha misshandlat två poliser.

En 29-årig kvinna har åtalats för att ha misshandlat två poliser.

Foto: Arkivbilder

Linköpings kommun2019-11-21 08:00

Den 2 december förra året blev den 29-åriga kvinnan avvisad från en krog i centrala Linköping. Kvinnan återvände dock in på krogen och blev avvisad en andra gång. En polispatrull körde kvinna till resecentrum i en förhoppning om att hon skulle ta tåget hem. 29-åringen var dock inte intresserad av detta. 

Till slut bestämde sig poliserna för att omhänderta kvinnan för berusning. Då urartade situationen. Kvinnan sparkade, enligt åklagaren, en polisman. 

"Jag fick flertalet sparkar mot mina smalben, vilket gjorde ont och fortsatte att göra ont även någon timme efteråt. Jag fick även några sparkar mot mina underarmar och händer när jag försökte få tag om hennes ben", skrev polismannen senare. 

29-åringen belades med såväl handfängsel och fotfängsel och fördes till polisstationen i Linköping. Där fortsatte tumultet. När poliserna skulle bära in kvinna i en cell blev hon, enligt åklagaren, åter våldsam. En polisman blev biten i handen. "Hon biter till hårt, vilket gör ont", skrev polisen.  

29-åringen har nu åtalats för två fall av våld mot tjänsteman och ett fall av våldsamt motstånd. Dessutom åtalas hon för ringa narkotikabrott eftersom hon den aktuella kvällen var påverkad av cannabis. 

I förhör har kvinnan nekat till samtliga brott. Hon anklagar de inblandade poliserna för att fara med osanning. 

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat fyra poliser att vittna.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!