Åkeriägaren: "Man blir förbannad och ledsen"

En av de två lastbilar som på söndagen förstördes i en anlagd brand tillhör Mathias Gårdman och hans åkeri. Han räknar nu med att förlora cirka 500 000 kronor i intäkter.

På söndagen upptäcktes att två lastbilar förstörts i en anlagd brand i en bergtäkt i Normstorp. Bilden i övre högra hörnet visar hur en av lastbilarna såg ut före branden.

På söndagen upptäcktes att två lastbilar förstörts i en anlagd brand i en bergtäkt i Normstorp. Bilden i övre högra hörnet visar hur en av lastbilarna såg ut före branden.

Foto: Privat

Linköpings kommun2019-10-14 17:31

På söndagsmorgonen fick Mathias Gårdman, som är vd för Gårdmans transport i Norrköping AB, ett oväntat samtal. Det var polisen som ringde för att berätta att en lastbil som ägs av företaget totalförstörts i en anlagd brand i bergtäkten i Normstorp utanför Linköping.  

– Man blir både förbannad och ledsen. Det var inte den roligast söndagen jag upplevt, säger han. 

Lastbilen var specialbyggd och användes för asfaltsläggning. 

– Det var en specialbyggd lastbil för att lägga asfalt. Den kostade tre och en halv miljon kronor med all specialutrustning. 

Mathias Gårdman räknar med att få ekonomisk ersättning från sitt försäkringsbolag. Men det kommer att ta tid att få en motsvarande lastbil levererad. 

– Det blir ett ekonomiskt avbräck. Jag skulle tro att vi kommer att tappa en halv miljon kronor i intäkter. Det är vårt levebröd som förstörts i en brand. 

Enligt Mathias Gårdman stod lastbilen parkerad på ett inhägnat område med nedfällda bommar. Att polisen misstänker att branden var anlagd gör honom upprörd. 

– Man undrar ju vart samhället är på väg när sådant här inträffar. Jag känner mig uppgiven. 

Den andra lastbilen som förstördes i den anlagda branden tillhör ett annat företag. Polisen har inlett en förundersökning om skadegörelse och utreder om det kan finnas några kopplingar mellan branden i bergtäkten och flera andra anlagda bränder i Linköping under senare tid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!