Om du tröttnat på din vanliga löprunga så kanske appen Runbit kan hjälpa dig. Runbit använder sig av telefonens GPS och placerar ut föremål att förhålla sig till på telefonens karta. Istället för att ta den vanliga rundan kan du nu antingen samla in stationära eller rörliga föremål på kartan eller bli jagad av monster som förföljer dig.

– Appen gör ju att du tar omvägar och hittar nya platser som du annars kanske inte besökt, säger Anders Söderström.

Tyvärr finns ju risken att användare kommer att springa med näsan i sin telefon men Anders Söderström har höga förväntningar på att appen ska göra sig utmärkt på smarta klockor som till exempel iWatch.

Artikelbild

| Roligt på löprundan. Appen Runbit placerar ut stjärnor på telefonens karta som användaren sedan kan springa runt och samla in.

Anders Söderström pluggade till civilingenjör inom datateknik på Linköpings universitet och experimenterade med att utveckla appar vid sidan av. Han hade gått tre år av programmet när han vid årsskiftet startade företaget Quidbit, tog studieuppehåll och valde att satsa fullt ut på sin träningsapp. Sedan dess har appen vuxit rejält och har idag över 30.000 användare världen över. Kommande versioner kan komma att inkludera poängsystem där användarna kan utmana sina vänner. De flesta träningsapplikationer som finns idag fokuserar på effektivitet, snabbhet och kaloriförbränning. Tanken med Runbit var att istället försöka göra löprundan roligare.

– Många skolor har också visat intresse för att använda appen för att lära ut orientering till eleverna, säger Anders Söderström.