1000 kvadratmeter stor secondhandbutik öppnar i Tornby

I höst öppnar en Myrorna på Tornby. Secondhandbutiken kommer vara 1 000 kvadratmeter stor och planen är att det ska vara en mer tillgänglig version av butiken inne i city. Butiken i city kommer fortfarande att finnas kvar, men kommer inte att ha ett fullt sortiment.

Myrorna kommer att ligga vägg i vägg med både Erikshjälpen och Busfrö.

Myrorna kommer att ligga vägg i vägg med både Erikshjälpen och Busfrö.

Foto: Carl Karlsson

Linköping2023-08-12 11:00

– Vi fick tag på en bra lokal och det kändes rätt helt enkelt, säger Carolina Svensson, butikschef för Myrorna i Linköping.

Den 1 000 kvadratmeter stora lokalen kommer att ligga mitt emellan två andra secondhandbutiker: Erikshjälpen och Busfrö. Butiken kommer att ligga på Bonnorpsgatan, där Mediamarkt och Rusta ligger. Erikshjälpen ligger där sedan innan och Busfrö tillkommer runt samma tid som Myrorna flyttar in.

Lokalen är EM-möblers före detta och den kommer nu att delas in i två separata butikslokaler – en för Busfrö och en för Myrorna, där var och en kommer ha en egen ingång.

undefined
Myrorna kommer att ligga vägg i vägg med både Erikshjälpen och Busfrö.

Ser ni något problem med att ligga vägg i vägg med två andra secondhandbutiker rent konkurrensmässigt?

– Vi ser inga som helst problem med att ligga så nära varandra. Snarare tvärtom, det kommer att bli en mer hållbar handel samlat på en och samma plats, säger Carolina Svensson.

undefined
Ett mål med den nya butiken är att göra Myrorna mer tillgängligt för personer som inte bor i city. Det blir även lättare att inhandla möbler och ge större gåvor, då butiken är lättillgänglig med bil.

Ett mål med den nya butiken är att göra Myrorna mer tillgängligt för personer som inte bor i city.

– Här i stan har vi lite svårare med större möbler och skrymmande grejer. Det kommer bli bättre med den nya butiken. I Örebro har vi det på ett liknande sätt redan – och det har funkat jättebra. Där har man en lite mindre city-butik för de kunder man har där – och sen en lite större utanför, säger Carolina Svensson.

undefined
"Jag är uppvuxen med secondhand. Då var det inte lika populärt, det var lite skamligt. Det har skett en stor förändring - framförallt bland yngre och det är jätteroligt att se", säger Carolina Svensson, butikschef för Myrorna i Linköping. Hon kommer även vara butikschef för butiken i Tornby.

– Man kommer ju ändå få en målgrupp som inte åker in till stan. Det är ju så mycket folk som bor utanför. Och sen kommer det bli lättare för folk att komma och lämna gåvor. De flesta som lämnar gåvor just nu är de som bor i stan, fortsätter hon.

Carolina Svensson förklarar att trots att de just nu satsar mycket på den nya butiken på Tornby kommer butiken i city att finnas kvar. Däremot kommer det att satsas mest på kläder och mode i butiken i den butiken, medan butiken i Tornby kommer att ha allt.

undefined
Myrornas butik i Linköping city kommer fortfarande att finnas kvar, men den kommer inte att ha ett fullt sortiment.

– Det kommer att vara fullt sortiment på Tornby. I stan kommer vi inte ha ett fullt sortiment, men vi kommer fortfarande ha försäljning av prylar där även om vi satsar mer på mode, säger hon.

Carolina Svensson berättar att de hoppas på att butiken öppnar i slutet av oktober. Än så länge har inte inflyttningsarbetet börjat utan man befinner sig i planeringsfasen just nu.

Det tillkommer 12 tjänster till butiken i Tornby.

Karta: Myrorna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!