Det utökade avtalet med IFK Norrköping slöts av en inhyrd vd på Stadspartner. Koncernchefen Anders Jonsson informerades, men beslutet ansågs inte ha sådan dignitet att styrelsen behövde underrättas.
Detaljerna kring det nya avtalet vill Anders Jonsson inte diskutera så länge sekretessprövningen pågår. Att Tekniska verken sponsrar IFK Norrköping tycker inte han är särskilt märkligt.
- Vi är ett regionalt företag. Linköping och Norrköping ska ses som en region, vallgravar gör att vi tappar i tillväxt, säger Anders Jonsson.
Hur kommer det sig att ni lägger mer pengar på grannkommunernas herrlag än det egna damlaget?
- Det finns inget som säger att vi ska satsa på mansidrott. Damidrott är väl så viktigt och i takt med att den utvecklas ytterligare kommer värdet på deras produkter att öka, säger Anders Jonsson.
Om någon upprörs av Tekniska verkens fördelningen av sponsorpengar lyssnar han mer än gärna på synpunkter. Jämställdhet är en viktig fråga för Tekniska verken, enligt vd:n.
Han påpekar att sponsringen handlar om att nå ut med sitt varumärke, helst i riksmedia, och att få så mycket som möjligt för pengarna. Allsvenska herrmatcher bevakas bättre än dammatcherna och når på så sätt fler tittare.
- Det är en av de bästa kanalerna. Det sitter jätteskyltar och finns liggande jumbotroner (rörlig reklamskylt, red. anm.) längs ena långsidan. När Norrköping spelar i allsvenskan ökar värdet, säger Anders Jonsson.
Inget nytt av talTrots det kommer Tekniska verken inte att teckna något nytt avtal med IFK Norrköping efter försäljningen av Stadspartner. Men på grund av elhandeln och samarbetet med Skärblacka bruk tänker Linköpingsbolaget fortsätta att exponera sitt varumärke i Norrköping, även om formerna ännu inte är klara.
Något samband mellan IFK-avtalet och det faktum att vd:n själv är Norrköpingsbo finns absolut inte med i bilden, enligt Anders Jonsson.
- Jag har varit med länge och har en moral som inte blandar ihop korten på detta sätt. Det skulle aldrig falla mig in, säger han.