En röst skiljer partierna åt – L blev minst i Linköping

Med en ynka röst som skiljer dem från Kristdemokraterna ser Liberalerna ut att bli det minsta partiet i Linköpings kommunfullmäktige. "Fantastiskt", säger Denisé Cassel (KD).

Det är en ynka röst som, i årets valresultat, skiljer Denisé Cassels (KD) och Åsa Wennergrens (L) åt i Linköping.

Det är en ynka röst som, i årets valresultat, skiljer Denisé Cassels (KD) och Åsa Wennergrens (L) åt i Linköping.

Foto: Victor Bomgren/Dennis Petersson

Linköping2022-09-17 05:00

Liberalerna, som backade med 3,9 procentenheter i årets val, ser ut att bli Linköpings minsta kommunfullmäktigeparti - men marginalen är minst sagt knapp. När det preliminära valresultatet är klart får partiet en ynka röst mindre än den forna allianskollegan Kristdemokraterna. L har fått 5 380 röster medan KD har fått 5 381.

Resultatet kan komma att ändras efter att länsstyrelsen har slutfört sin kontrollräkning.

– Om det är något parti som jag kan ge det till så är det KD och Denisé (Cassel). Det är ändå en tröst att rösten är inom alliansen, säger Liberalernas gruppledare Åsa Wennergren och fortsätter:

– Jag har aldrig tidigare sett att det bara är en röst som skiljer två partier åt.

Hur känns det att vara minst? Spelar det någon roll?

– Visst hade det varit kul att få en röst till och inte vara Linköpings minsta parti men det är ändå mandaten som räknas. Där har vi och Kristdemokraterna lika många, säger Åsa Wennergren.

Partierna fick båda 5,1 procent av Linköpingsrösterna.

– Vi har faktiskt haft lite roligt åt det i både KD och L de senaste dagarna. Det visar att varje röst räknas och att varje Linköpingsbo är viktig. Visst är det fantastiskt att det bara är en röst som skiljer, säger KD:s Denisé Cassel.

Betyder det något att inte vara minst?

– Ja det tror jag. Det känns också viktigt för moralen och gruppen, men det är ju bara en röst så självklart ska vi inte lägga för stor värdering i det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!