Det är lokalerna i hörnet av Ågatan och Klostergatan som Cioccolata har tagit i besittning, där restaurangen Ghingis tidigare fanns.
Nu byggs det mesta om efter de specifika önskemål som Peter Pano lämnat till företagen som håller på att förbereda för flytten.
Mycket görs om från grunden, till exempel köket som ska anpassas till den nya verksamheten.
I övrigt blir det nya ytskikt, ny inredning med möbler och belysning som byts ut.
Peter Pano berättar att han ser en restaurang framför sig där man jobbar efter olika klockslag.
– På sikt kommer vi att öppna tidigare på morgnarna där folk har möjlighet att komma in och äta en frukostmåltid. Lite senare växlar vi om till lunch och därefter eftermiddagsfika och på kvällen med middagar. Jag vill att stället ska locka gäster i princip dygnet runt.
– Vi kör också på med after work och våra klassiska bruncher på helgerna.
Cioccolata växer rejält genom flytten tack vare att lokalen på Ågatan består av två våningar med omkring 300 kvadratmeter i gatuplanet och cirka 150 kvadrat en trappa upp.
– Jag kände att vi var lite trångbodda på Hantverkaregatan och behövde något större. Det här blir perfekt, säger Pano och blickar ut över det som just nu är en byggarbetsplats, men som om en och en halv månad ska ha förvandlats till en helt ny bistro.
Öppningen är planerad till den 15 mars.
Samtidigt med det stänger Peter Pano restaurangen på Hantverkaregatan där han går igång med en invändig renovering.
– Jag behåller stället, men tänker satsa vidare med en krog där inriktningen blir något annorlunda, säger han.
– Exakt vad det blir är inte bestämt ännu.
Hur mycket pengar som läggs i de två projekten vill Pano inte uppge, inte mer än att det är en rejäl satsning som görs.
– Personalen på Hantverkaregatan följer med i flytten till Ågatan, men jag kommer att behöva nyanställa för att täcka upp på båda platserna. Det rör sig om mellan 15 och 20 nya tjänster, säger han.
Linköpings nöjesliv med restauranger och pubar har på senare år tagit flera steg framåt, anser Peter Pano.
– Folk gillar att gå ut och äta en bit mat och roa sig. Sånt är trevligt.
– Samtidigt ökar konkurrensen bland oss krogägare. Men det är bra. Konkurrens gör att man utvecklas.
– Det handlar om att vässa sig och vara på tå. Varje dag, hela tiden.