De nuvarande ägarna, Fredrik och Elisabeth von Hofsten, har ägt hotellet sedan 2006.
Innan dess var det Fredriks svärföräldrar, Ann och Thomas Sjöberg, som drev verksamheten, mellan 1992 och 2006.
– Det är andra generationen som nu tackar för sig, säger Fredrik.
Varför makarna von Hofsten bestämt sig för att sälja förklaras med att båda känner att de står inför ett vägval.
– Om man ska göra något annat här i livet är det dags att ta det steget nu. Annars kan det vara för sent, säger Fredrik som kan tänka sig något inom ekonomi och marknadsföring.
Hustrun Elisabeth är inne på samma linje.
– Hon har skött företagets kassaböcker och är utbildad på området.
Att göra sig av med hotellet väcker blandade känslor.
– Ena stunden känns det bra. I nästa andetag kommer separationsångesten, förklarar Fredrik och beskriver tillvaron som en åktur i en berg- och dalbana.
Det bästa med att vara hotelldirektör är kontakten med gästerna, fortsätter han.
– En nöjd kund slår det mesta.
Att råka ut för en situation där besökaren uppvisar ett missnöje, är raka motsatsen.
– Klagomål på oljud som kommer från järnvägen eller bilvägen här utanför har varit svårast att hantera eftersom vi inte kan påverka det.
Varje hotell med någon typ av självaktning rör sig med ett eget spöke, hävdar Fredrik von Hofsten.
– Vi har ett på femte våningen. Det hävdar i alla fall personalen, säger han och småler.
– Själv är jag tveksam. Men det ska vara ett snällt spöke, har jag förstått.
Mest kända gästerna genom åren är förmodligen popgruppen Kent.
– De spelade på Skylten och var helt nya i branschen.
– Det var kanske hundra personer som kom och lyssnade och senare på kvällen hade killarna en fest på rummet och en av bandmedlemmarna slog sönder ett dricksglas.
– Jag minns att en i personalen gav dem en sopkvast så att de själva fick städa upp efter sig.
Processen med försäljningen är i full gång och flera intressenter har hört av sig, enligt mäklaren HimzoFazlic på HRF Förmedling.
– Linköping är en expansiv stad som växer och hotellet är relativt litet och lättskött, säger han.
Själv ser makarna von Hofsten ett övertagande i mars eller april framför sig.
– Det är en lämplig tid, menar Fredrik som inte kan tänka sig att vara ledig alltför länge efter att ett köp är i hamn.
Han funderar ett tag och säger:
– Lite pill i naveln och en avstängd mobil de första kvällarna.
– Sedan gäller det att ta tag i det nya livet.
Förutom gästerna kommer von Hofsten att sakna frukostarna på hotellet.
– Doften av nystekt bacon och färskbryggt kaffe är oslagbar, säger Fredrik.
– Å andra sidan har jag levt med det i tolv år nu och man kan faktiskt tröttna på det goda i livet.