Det ekar inne i lokalen när bolagets vd Mathias Cah öppnar dörren till butiken och jag kliver in. Om det inte vore för doften av nykokt kräfta finns det inget som skvallrar om att detta varit en fiskbutik.
Efter att ha drabbats av en omfattande vattenskada, eller snarare ångskada – eftersom det var hett vatten som sprutade ut i timmar – för en tid sedan, tog företaget Marcuskräftan beslut om att göra om butiken från grunden.
I princip förstördes det mesta och det är skälet till att företaget nu gör en totalrenovering.
– Ja, nu kör vi, kunderna kommer inte att känna igen sig när det är klart, säger Mathias Cah där han står under det skadade och flagnande taket.
Strax före jul är det öppningsdags igen. Butiken kommer att vara helt omgjord och anpassad utifrån det sortiment av varor som är Marcuskräftans profil. Bland annat utlovar Mathias Cah en fem meter lång kyldisk för fisk och skaldjur, ett sortiment av ostar, löjrom och frysta varor.
Det var i augusti som Marcuskräftan köpte Allfisk. Bolaget existerar fortfarande och Cah är vd för båda. Men bit för bit kommer Allfisk att uppgå i Marcuskräftan som har sitt huvudsäte i Väderstad. För tre år sedan byggdes den butiken om. Tur i oturen nu, konstaterar Mathias Cah.
– Många som ställde upp då ställer upp nu och hjälper oss. Allt från leverantörer av kyldiskar och ismaskiner till kylrumsväggar och kylmaskiner. Alla hjälper till på flera sätt.
Olyckor kommer aldrig lägligt. I Marcuskräftans fall hade verksamheten precis dragit i gång i Linköping. Men Mathias Cah litar på att kunderna finns kvar när butiken öppnar igen, lagom till jul.
– Det är en rolig tid i en butik, alla är glada, säger han.
I dag pratar man om hållbart fiske, hur tänker ni kring detta?
– Alla våra leverantörer är MSC-certifierade. De vi jobbar med i Göteborg har vi alltid en dialog med kring detta med hållbart fiske. Men framför allt ligger frågan på deras bord. De köper mycket på Göteborgs fiskauktion och då gäller det att båtar de köper av är MSC-certifierade.
Är det här något som kunder är intresserade av att veta?
– Inte överdrivet, skulle jag säga. Men jag tror kanske att många tar för givet att vi har koll på det, och det tycker jag att vi har. Vi försöker så långt det är möjligt att undvika rödlistade produkter.