Det är Nader Ghaemi i Skäggetorp som levererar den skoningslösa kritiken. Han har varit stadsdelsutvecklare sedan 2007.
– Jag har sagt till politikerna att de ska komma till Skäggetorp och prata med folk som bor där. Med dialog kan man få människor att engagera sig. Men de kommer inte. De sitter i stadshuset.
– Samma sak gäller förvaltningscheferna. Om jag ska informera om någon fråga måste jag prata med var och en av dem. De samverkar inte, de sitter i en stuprörsorganisation.
Nader håller inte alls med Paul Lindvall i kritiken mot polisen.
– Han har helt fel. Polisens uppgift är att gripa in när något händer, och det gör de. Även om det vore bättre med en närpolisstation här. Men utvecklingen i Skäggetorp styrs inte av polisen. Här krävs kommunalt långsiktiga handlingar och det är politikernas ansvar.
Paul Lindvall borde titta på sina egna förvaltningar i stället, säger Nader Ghaemi, och kräva att de samarbetar.
Nader vill jobba okonventionellt och otraditionellt, i nära samverkan med människorna som bor i området.
– Man KAN inte bara följa sin egen agenda utan att lyssna, säger han, det fungerar inte i ett mångkulturellt samhälle.
Det kan bara finnas två anledningar till Linköpings kommuns hantering av integrations- och segregationsfrågor, säger han.
– Antingen vill de ha problemen i Skäggetorp. Eller så är de blinda och ser inte. De vill att Linköping ska vara en "fin" stad, med flyget, kyrkan, universitetet, ingenjörerna, läkarna....
Nader Ghaemi kom till Sverige från Irak som 19-åring och utbildade sig till systemingenjör inom IT och läste biomedicin. Han bodde i Göteborg och började jobba med stadsdelsutveckling innan han kom till Linköping där han har motsvarande jobb, anställd av Coompanion som är en ekonomisk förening som bland annat jobbar med lokal utveckling i stadsdelar.
– Jag jobbar med nästan samma frågor som i Göteborg, säger han, men det skiljer mycket mellan städerna. Där mobiliserade vi människor och lyssnade på de boende. Här uteblir det öppna samtalet.
Det finns ett samverkansråd i Skäggetorp med ett 40-tal organisationer engagerade: privata, statliga och kommunala. Allaktivitetshuset är en del av dess verksamhet.
– Med utgångspunkt därifrån skulle vi kunna göra så mycket, säger Nader Ghaemi.
Det är inte Skäggetorpsungdomarna som ställer till problem i bostadsområdet, säger han, de kriminella organisationerna använder bara området som plattform. Men ungdomarna kan värvas och lockas med broderskap, kärlek, pengar.
– Vi måste förhindra att de hamnar fel, säger han. I flera år har jag utan framgång föreslagit att 50 av kommunens 700 sommarjobb skulle ges till Skäggetorpsungdomar. De skulle bli ambassadörer och positiva förebilder. Det behövs så väl.