Lokalen i hörnet mittemot Filmstaden har stått tom ett tag. Under flera år huserade City-grillen här och senast blev det en kort sejour för kebab- och falafelstället Gass Erbil.
Men nu har en större ombyggnad dragit igång. De två mindre skyltfönstren ut mot Ågatan togs nyligen bort och öppningarna i fasaden har blivit betydligt högre och går ända ner till marken. Innertaket ska också höjas för att skapa mer luft.
Det är Aioli tapasbar, i grannlokalen på Hantverkaregatan, som ska slå ut en innervägg och förlänga sin restaurang.
– Ågatan är på uppgång efter att ha varit lite sömnig de senaste tio åren. Så vi är jätteglada att få en entré med panorama åt det hållet. Det kan förhoppningsvis attrahera fler gäster, säger delägaren Magnus Westerberg som också är med och driver Överste Mörner, Brasserie Bouquet och Comfort Hotel Saga.
Ägarna har funderat på satsningen en längre tid och såg nu möjligheten att slå till.
– Även om vår nuvarande entré är central mellan Stora Torget och Ågatan så ligger den lite tråkigt och blir nästan bortglömd.
Vilka erfarenheter har ni efter att ha drivit restaurangen i tre och ett halvt år?
– Vi har gått bra på helgerna och haft det lite lugnare på vardagarna. Krogbranschen är lite tuffare nu, den har inte återhämtat sig riktigt efter coronapandemin. Och det finns väldigt många matställen i Linköping så det har blivit hårdare konkurrens.
Men hur kommer det sig att ni vågar satsa då?
– Man vill alltid framåt och göra mer. Som entreprenör är man väl lite extra riskbenägen. Vi tror ju på det vi håller på med samtidigt som ekonomin ser ut att gå åt rätt håll. Räntorna går ner, köpkraften ökar och så hoppas jag att råvarupriserna kan sjunka lite också.
Samtidigt ser Magnus Westerberg att utbyggnaden blir ett lyft för deras hotellverksamhet intill som använder restaurangen som frukostmatsal.
– Den har varit på gränsen till för liten ibland. Nu blir det dessutom en trevligare vy ut mot Ågatan för de som äter frukost också.
Restaurangen ska fortsätta profilera sig mot det spanska köket med tapas i fokus.
– I samband med att vi öppnar upp ska vi försöka utveckla konceptet lite, men det är inte riktigt klart hur.
Idag jobbar 8-10 personer i restaurangen och Magnus Westerberg hoppas att satsningen går hem så att de behöver ta in fler på sikt.
När ska ni inviga utbyggnaden?
– Allting tar ju längre tid än man tänker sig. Men målet är öppna någon gång tidigt i höst.