Massimos nya ägare hoppas på fler och större sällskap

Restaurangen Massimo i Vasastaden har öppnat igen – med nya ägaren Diyar Rabie vid rodret. Mycket är sig likt, men med ett nytt alkoholtillstånd hoppas Diyar på fler gäster framöver.

Det har varit utmanande med alla förberedelser och pappersarbeten innan nya ägaren Diyar Rabie kunnat öppna upp restaurang Massimo på nytt. Men när dörrarna väl slogs upp har välkomnandet uppskattats.

Det har varit utmanande med alla förberedelser och pappersarbeten innan nya ägaren Diyar Rabie kunnat öppna upp restaurang Massimo på nytt. Men när dörrarna väl slogs upp har välkomnandet uppskattats.

Foto: Elna Lundgren

Linköping2024-04-08 19:00

– Det är alltid en utmaning med alla saker som ska bli klara innan öppning, med överlåtelser och så där. Men allt välkomnande vi fått har  underlättat, säger Diyar Rabie, 31, som just har tagit över och nyöppnat Massimo på Sparregatan vid Bantorget i Vasastaden. 

Restaurangen kommer att bygga vidare på de tidigare ägarnas koncept. De anställda jobbar kvar och pizzan står fortsatt i fokus. 

– Vår starka sida är pizza, säger Diyar Rabie.

undefined
"Det har tidigare varit en fungerande verksamhet, så vi tar över och bygger på den", säger Massimos nya ägare Diyar Rabie. Restaurangen har funnits på Sparregatan i Linköping sedan 2018.

När restaurangen öppnade för första gången 2018 (då under namnet Only by Zana) talade dåvarande ägare Zana Aziz om att inte "vara låst till bara pizza". Och så tänker även den nya regimen som kommer att ha annat än pizza på menyn. 

– Nu har vi även en á la carte-meny med pastarätter, oxfilé och fisk, säger Diyar Rabie. 

En stor förändring är ett kommande alkoholtillstånd, som restaurangen inte haft fram till nu.

– Vi tror det kommer att göra att vi får in fler och större sällskap, när de kan sitta i matsalen och njuta av ett glas vin till maten. 

undefined
Det kommer ske en del förändringar på restaurangens meny, bland annat tillkommer snart alkoholhaltiga drycker som Diyar Rabie hoppas kommer kunna locka fler och större sällskap.

Massimo är första restaurangen Diyar äger, men familjen har varit verksam i restaurangbranschen i över 20 år. Hans pappa, som nu går in som kock, har tidigare varit restaurangägare, medan Diyar själv har kontakter och råvarukännedom från sin tid som restauranggrossist.   

– Vi har alltid trott på god mat och service, speciellt nu i tuffa tider behövs det lilla extra, säger Diyar. 

undefined
"Det är en svår tid i samhället nu, efter Corona och så", tycker Diyar Rabie. Det är det som lockar med restaurangbranschen: "speciellt nu i tuffa tider behövs det lilla extra."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!