Flytten från Kannan i Tannefors till Mekonomens gamla lokaler i Tornby är efterlängtad bland personalen.
I över tre år har företaget, som är en del av Anicura, letat ny lokal.
– Vi har vetat länge att vi behöver flytta eftersom vi har ett rivningskontrakt. Det här blir ett riktigt lyft för oss, säger Anna Hjälmdahl Trygg, verksamhetschef för Anicura Östergötland.
Den nya lokalen i Tornby är ritad för att passa fyrbenta kunder. Chefsveterinär Johanna Zetterberg har planerat hur kliniken ska se ut invändigt.
– Det blir nytt och fräscht, mer lättjobbat och ett bättre patientflöde som gör att besöket blir kortare och att vi kan ta emot fler djur, säger hon.
Fler operationssalar ska göra att kapaciteten ökar. I dag är det ofta långa väntetider på tandbehandlingar, som är en stor del av klinikens verksamhet, och förhoppningen är att få ned dessa.
– Alla som har haft problem med en tand vet hur ont det gör. Det är samma sak för djuren så klart, säger Anna Hjälmdahl Trygg.
De nya lokalerna innebär framförallt ett uppsving för katterna. Hundar och katter får egna väntrum vilket minskar stressen för alla. Ljudisolerade väggar mellan stallen hindrar att hundskall når de känsliga kattöronen. Undersökningsrummet är inrett med inrett med en högre hylla och doftferomoner som ska skapa lugn och välbefinnande för katten.
– En lugn och glad katt är mycket lättare att behandla, konstaterar Johanna Zetterberg.
På den nya kliniken kommer det även att finnas en separat ingång med tillhörande parkering för de djurägare som måste avliva sina fyrbenta vänner.
Djurdoktorns verksamhet har inte påverkats nämnvärt av pandemin. Att allt fler köper kattungar och valpar märks däremot tydligt på kliniken. Och här vill personalen höja ett varnande finger för de som fundera på att skaffa djur.
– Tänk igenom ditt val. Ett djur lever länge. Gör research om rasen. Köp av uppfödare och inte på en parkering, säger Anna Hjälmdahl Trygg.
Under pandemi har problemet med insmugglade hundvalpar ökat i landet. Personalen på Djurdoktorn kan självfallet inte veta om så är fallet här i Linköping, men kan konstatera att fler fel nu hittas på en del av valparna.
– I normala fall besiktigas valpen med uppfödaren på klinik innan försäljning. Vi har gjort fler efterhandsbesiktningar och det är helt klart fler anmärkningar än vad det brukar vara, säger Johanna Zetterberg.