Göran Olsson och hans hustru Elsie bor intill de två Ryttartorpen som ligger mittemot i Ryttargårdskyrkan. Här i parken, som heter Grenadjärparken, har de och deras grannar sin egen lilla oas. En bit av rena landet mitt i stan. Av trafiken till och från US och Garnisonen märks i stort sett ingenting.
Här har parets barnbarn lekt som små och här promenerar de varje dag när de har sin "daghund".
Men nu är de oroade. Vattnet i dammarna är lågt. I rännan där friskt vatten brukar porla och rinna över i dammarna ligger det drivor av torra fjolårsgräs. Här har inget runnit på länge.
– Nej numer är det ingen växling av vatten alls här. Det står helt still och ibland luktar det riktigt illa, säger Göran Olsson.
Han säger att det tidigare så rika fågellivet helt har försvunnit.
– Här fanns drösvis med fåglar, till och med några svanar, säger han.
– och så hade vi några rörhönor, men de har jag inte sett på länge, fyller hans hustru Elsie i.
I dammen finns det numera bara rudor, enligt Göran som menar att också det är ett tecken på att dammarna är eftersatta. Fiskarna överlever som få andra i syrefattigt vatten.
Dammarna är inhägnade. Den större av dem har belysning utmed kanten. Men eftersom växtligheten är så frodig är de svåra att upptäcka i dagsljus. Göran lyckas till slut lokalisera en lampa bland alla nässlor och hallonsnår.
Frågan de ställer sig är vem som har ansvaret för att det ser ut som det gör. De har hört rykten som gör gällande att kommunen vill lägga igen dammarna och göra parkeringsplats av alltihop. Misstanken att det i så fall rör sig om medveten misskötsel, dyker upp hos dem båda.
Men något sådant handlar det inte alls om, enligt Sigrid Gustafsson på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Den dåliga vattentillförseln beror på lågt grundvatten.
– Vattnet som brukade rinna från stenen var inte tillfört vatten utan bara dammvatten som cirkulerade. Men nu är det ovanligt torrt i markerna nu, förklarar hon.
När det gäller den växtlighet som tar över har dock paret Olsson rätt. Det är egentligen ingen som har officiellt ansvar. Det i sin tur beror på att området inte är detaljplanerat som park och därför inte finns med i kommunens budget för parker. Med andra ord, det finns inga pengar avsatta för att sköta just den här parken. Det som görs är gräsklippning och tömning av papperskorgar.
– Men det är klart att det inte får se hur illa ut som helst, säger Sigrid Gustafsson.
Hon nämner att det privata företag som klipper gräset i parken nu har kommit med ett förslag på hur helheten kan rustas upp.
– Framåt hösten kan det bli aktuell med en beställning säger hon.
Så vem vet, med hjälp av regn framåt hösten och en rejäl röjsåg kanske Görans och Elsies vattenparadis kan återuppstå.