– Det har varit lite dåligt med kunder de första dagarna. Men det är inte så konstigt då det varit semesterledigt och dåligt väder. Nu märker man att fler och fler kommer, framför allt till lunchbuffén, säger Weibin Wang som äger restaurangen tillsammans med sina föräldrar.
Föräldrarna, som inte pratar svenska och talar en knackig engelska, fokuserar på maten och det dagliga jobbet medan 24-årige Weibin står för allt administrativt. Något han gör bredvid universitetsstudierna i ekonomi på universitetet.
– Det är mycket ansvar och mycket att hålla reda på med olika tillstånd och så, berättar han.
Att starta restaurang i rådande ekonomiska läge säger han har varit utmanande, men något han tror kommer löna sig framgent.
– Det är tufft, men det är det även för svenska restauranger. Oavsett hur svårt det är kommer folk alltid behöva en restaurang att äta på. Gör vi det bättre än konkurrenterna kommer vi överleva.
För det finns en hel del restauranger med menyer från olika östasiatiska länder både i Linköping i stort men även i området kring Sankt Lars kyrkan. Weibin hymlar inte med att konkurrensen är stor och svår. Vilket han beskriver är en stor anledning till att de kände att de behövde göra något annorlunda.
Då familjen är från Sichuan-provinsen i Kina vars kök blivit populärt världen över mycket till följd av sin speciella kryddning, var det en självklarhet att involvera rätter därifrån också.
– Vi har svensk-kinesisk och svensk-thailändsk mat också, både i menyn och i buffén. Men det som sticker ut är att vi har dessa Sichuan-rätter.
Han beskriver att de försöker göra rätterna så autentiska som möjligt, men att det är svårt att få in råvaror som till hundra procent efterliknar de som finns i provinsen.
Familjen drev tidigare en liknande restaurang med sichuanesiska inslag i Falun. Men där visade det sig tidigt vara svårt att få ruljans och restaurangen blev inte långvarig.
Tror du att Linköpingsborna är mer redo för Sichuanköket än Faluborna?
– Garanterat. Det här är en mycket större stad och folk är mer redo att testa nya smaker.