Emelie har öppnat sin egen foodtruck

Det är inte alla som vågar ta steget och starta eget. Emelie Asklöf har valt att göra just det – samtidigt som hon följer i sin farmors fotspår.

Emelie Asklöf har startat Flamingotrucken och driver den med hjälp av en vän.

Emelie Asklöf har startat Flamingotrucken och driver den med hjälp av en vän.

Foto: Lukas Eriksson Melander

Linköping2023-11-18 18:00

Det var inte svårt att komma på ett tema till hennes food truck.

– Tro mig, alla som känner mig skulle svara flamingo om du bad dem att beskriva mig, säger Emelie Asklöf som äger Flamingotrucken som nu står parkerad framför Snoddas vid Vallarondellen.

undefined
Emelie Asklöf berättar att loggan och skyltarna har hon och en vän ritat upp själva och hört av sig till tryckerier för att framställa.

Emelie har matglädjen i generna och att sälja snabbmat går i släkten.

– Min farmor hade gatukök, där var det folk som reste från alla möjliga ställen för att komma och äta hos henne. Idag är hon tyvärr död men det var hon som startade Tobbas gatukök i Åtvidaberg.

Det finns möjligheter till utveckling på sikt. Det som hon menar är allra roligast, att vara runt på festivaler, går inte att fokusera på nu.

– Nu har vi en fast plats här, men så småningom kommer man ju att vilja utveckla och expandera. Det är väldigt kul att stå på festivaler och att göra catering, då får man träffa nya människor hela tiden från olika kulturer.

undefined
Emelie Asklöf har startat Flamingotrucken och driver den med hjälp av en vän.

Det har krävts en del förberedelser för att färdigställa konceptet och utbudet.

– Jag älskar vår mat, annars hade jag inte kunnat sälja den. Såserna vi har som vi gör själva har vi behövt testa oss fram med.

– Jag hade tvättbräda innan vi började testa alla såser och kolla på mig nu, utbrister en kollega som hört vad Emelie Asklöf sagt.

Sedan får hon fortsätta:

– Det är också viktigt med kundbemötande tycker jag, vi ser folk i ögonen och det ska inte bara vara att stå i kö och få mat.

Och så var det grejen med de rosa flamingorna.

– Det ska vara "Flamazing" helt enkelt, säger Emelie Asklöf och skrattar.

Dessutom berättar hon att det står "Have a flamazing day" längst ned på deras kvitton. Allt detta för att hon själv älskar djuret och färgen rosa och för att food trucken ska spegla henne.

undefined
Vagnen står i nuläget utanför Snoddas vid Vallarondellen. På kvällen tänder de en brasa utanför vagnen för att synas i mörkret. "Det är så att de ser oss från vägen", säger Emelies vän som just tänt upp brasan.

Är det som du förväntade dig att jobba i en food truck?

– Det är kul att vara sin egen chef, det är mer jobb men du jobbar ändå för dig själv och det blir ett annat driv i det hela.

Hur ser ambitionerna för framtiden ut?

– Ambitionen är ju att expandera. Att skaffa en till och någon som kan stå här så att man kan vara ute på festivaler och olika sammanhang, jag gillar att röra på mig.

Dessutom finns redan idéer till förbättring efter att bara haft öppet i en vecka.

– I närtid borde vi fundera på att ha öppet på nätter. Det är väldigt många studenter här på andra sidan, säger hon och pekar mot Colonia på andra sidan Malmslättsvägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!