Fel råvaror på pizza

Oxfilén var egentligen en bit av låret men på menyn stod oxfilé.

STOCKHOLM 2008-02-05 
Pizzeria Kaktus i Abrahamsberg. Det är 40 år sedan Sveriges första pizzeria slog upp sina dörrar och svenskarna fick en ny nationalrätt. Den svenska specialaren oxfilépizza är en av de allra populäraste pizzorna.
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / kod 10050

STOCKHOLM 2008-02-05 Pizzeria Kaktus i Abrahamsberg. Det är 40 år sedan Sveriges första pizzeria slog upp sina dörrar och svenskarna fick en ny nationalrätt. Den svenska specialaren oxfilépizza är en av de allra populäraste pizzorna. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / kod 10050

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

LINKÖPING2013-03-20 19:34

En pizzeria i Linköping har få oanmält besök av miljökontoret.

Flera brister noterades och de ska vara åtgärdade till nästa kontroll, den 21 mars.

Det som beskrevs som skinka var visserligen fläskkött men inte gjord av skinkan.

En annan anmärkning gäller osten gorgonzola och mozarella.

På produkterna fanns ingen beskrivning av att de verkligen innehöll de ostarna.

Kritik gavs också för lagring av vissa livsmedel, som till exempel en ogrillad så kallad kebabstock förvarades i rumsvärme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om