I hans fiskdisk ligger bland annat en rödlistad svärdfisk när Corren kommer.
- Jag måste ju tillgodose kundernas krav, annars går de till någon annan. Svärdfisk och tonfisk säljer bra när folk grillar, säger Tomas Egmyr.
- Men folks vanor har förändrats. Förr sålde jag mycket torsk. Försäljningen av den rödlistade bergtungan och rödtunga har också minskat.
När efterfrågan på torsk minskade slutade han sälja i ett halvår. Nu har han börjat sälja torsk igen men den här gången är den odlad.
När det finns köper han kravmärkta räkor och kolja av sin grossist.
- Gös och abborre är fisk som jag säljer mer numera, berättar han.
- Bara för att jag säljer rödlistad fisk innebär det inte att jag inte bryr mig. Jag vill också kunna äta fisk när jag blir gammal och jag tänker också på miljön.
Men Tomas Egmyr tror inte att det hjälper med listor på vilken fisk man bör eller inte bör äta. Det går för sakta om man ska ändra människor beteende.
- Listorna med hotade fiskarter ser inte lika ut världen över. Fisk som inte rekommenderas här rekommenderas någon annanstans och kan därför exporteras.
- Folk som arbetar med miljöfrågor och fiskarna har olika åsikter om vad som ska gälla.
- Jag tror istället på ett fiskestopp av vissa arter. Då vet alla vad som gäller. Kunder, grossister, fiskare med flera - ingen behöver fundera på hur de ska agera.