Företaget flyttar – och får padelbanor vägg i vägg

Det grävs för fullt på en av tomterna intill Ikeas hämtlager på Tornby. Här ska Ternstedt Invent flytta in i nybyggda lokaler senare i år – och får då padelbanor vägg i vägg. "Roligt att kunna satsa extra på personalen", säger vd:n Richard Pihl.

Jonas Bergström, Henrik Krantz och Richard Pihl vid nybygget där det finns ytterligare en tomt innan Ikeas hämtlager tar vid. På andra sidan öppnar Eko stormarknad efter årsskiftet. "Men parkeringen blir en och samma", säger Henrik.

Jonas Bergström, Henrik Krantz och Richard Pihl vid nybygget där det finns ytterligare en tomt innan Ikeas hämtlager tar vid. På andra sidan öppnar Eko stormarknad efter årsskiftet. "Men parkeringen blir en och samma", säger Henrik.

Foto: Samuel Villius

Linköping2021-04-26 10:00

Företaget, som erbjuder helhetslösningar inom VVS, el, ventilation, kyla och värmepumpar, finns i dag på tre håll i Linköping; Ullstämma (Comfort-butiken), Ljungsbro och några stenkast från där det nu grävs.

I flera år har man letat etableringsmöjligheter på Tornby för att kunna samla verksamheten, och har nu hittat rätt. Vid årsskiftet flyttar de cirka 50 anställda in under samma tak där det blir både kontor, butik och lager.

– Vi har ett mål att satsa hårt och växa i Linköping. Marknaden är stor och vi tycker att vi har ett bra koncept där vi levererar helhetslösningar. Vi vänder oss inte bara till proffs utan även direkt till konsumenter, berättar Richard Pihl.

undefined
Den nya fastigheten kommer att inrymma kontor, butik och lager samt två padelbanor med loungedel och omklädningsrum.

Ternstedt Invent blir förresten inte ensamma i den nya fastigheten. Vägg i vägg byggs även två padelbanor med tillhörande loungedel. Men upplägget för banorna är ännu inte spikat. Det är inte säkert att gemene man kan gå in och boka.

– Vi har funderat på att jobba mot företag, att skapa ett nätverk eller en exklusiv klubb. Jag tror konceptet skulle attrahera, säger Henrik Krantz, vd på Tornmark AB som äger fastigheten och ska driva padelverksamheten i egen regi.

– Låt säga att 20 företag får exklusiv tillgång till hallen med en del fasta tider, men även möjlighet att boka strötider på en egen bokningssajt, fortsätter han.

Hur som helst lär det bli mycket padel för de anställda på Ternstedt Invent, som från sin konferensdel får stora fönster ut mot banorna.

– Det här öppnar för olika kundevent och personalaktiviteter, säger Jonas Bergström, företagets platschef i Linköping.

Både han och vd:n Richard Pihl spelar själva mycket padel.

– Det gör många anställda också. Intresset är stort, så det är väldigt roligt att kunna satsa extra på personalen, säger Richard Pihl.

undefined
Henrik Krantz (mitten) berättar att Ternstedt Invent själva kommer att genomföra alla installationer i fastigheten: "Ett härligt partnerprojekt", säger han. På bilden syns även Jonas Bergström, Ternstedts platschef och affärsområdeschef för plåt & ventilation, samt vd:n Richard Pihl.

Att satsningen och flytten till de cirka tusen kvadratmeter stora lokalerna görs mitt under coronapandemin är egentligen inte alls konstigt. Trots krisen har företaget enligt ledningen gått riktigt starkt.

Förra årets mål klarades med råge och just nu finns det mer än vanligt på att göra-listan. Det statliga bidrag man ansökte om och fick under den osäkra våren i fjol försöker man därför betala tillbaka.

– Gör vi den vinst vi har tänkt oss är det ju bättre att någon annan får de pengarna, säger Richard Pihl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!