Efter en korridorlikande entrégång öppnar restauranglokalen sig med högt i tak och stora fönster. En så stor lokal hade lätt kunnat bli ödslig men ett balkverk i grått förtar, tillsammans med nedsänkta ljuskronor, volymen och skapar en hanterlig rumslighet som känns både välkomnande och trivsam. Ett etage utmed fönstren förtätar ytterligare.
Vi betalar vid disken och blir betjänade av den vänliga personalen som lägger för av begärd rätt. Stundtals blir köbildningen avsevärd och vi är glada att vi kom just före tolvslaget. Två alternativ erbjuds som dagens, vissa dagar tre. Dessutom finns dagens paj och en vegetarisk rätt.
Salladsbuffén finns på en separat kylvagn och är acceptabel men inte så mycket mer. Gott hembakat(?) bröd erbjuds också.
Dillstekt strömming med potatispuré smakar utmärkt även om mängden smält matfett som tillbehör är lite väl frikostigt tilltagen.
En ugnsgratinerad gul paprika är rejält fylld med en diskret kryddad köttfärs, förseglad med en seg skiva ost på toppen. Till detta klassiskt förpreparerad restaurangpotatis som mosad snabbt suger åt sig den ytterst svagt tomatdoftande tomatsåsen.
Vi rundar av med kaffe av sedvanlig lunchkvalité från varmhållningsplatta.
Sammantaget en god, prisvärd och vällagad lunch som gör oss väl rustade för returpromenaden till stadens centrum.