Vår stad
Corren beskrev då byggnaden som ett modernt hus i en förnämlig stil. Tidningen fortsatte att huset harmoniserar med bebyggelsen på den närliggande Borggården.
Lagom till julhandeln samma år öppnade AB G Thulin och Rune Mobergs möbler varsin butik i huset. Thulins var ett Örebrobaserat textilföretag med tillverkning såväl i hemstaden som i Vadstena och med GePe som varumärke. Linköpingsaffären var företagets femte butik och var ett led i att skapa en butikskedja. Thulins hade ingen lunchstängning och var dessutom öppen till åtta på fredagskvällarna.
Affärsidén var att hålla nere priserna genom att ta bort alla mellanled. Dessutom var butiksinredningen i de 240 kvadratmeter stora lokalerna föga påkostad. Premiärpriserna bar också syn för sägen, damkappor för 90, dräkter för 110 och herrkostymer för 125 kronor.
Jämten Rune Moberg (1911–88) hade i slutet av 1940-talet övertagit Nils Guldéns möbelaffär i Stenhusgården. Nu kunde han förverkliga drömmen om en tidsenlig butik. I reklamen skrev Moberg att han saluförde kvalitetsmöbler såväl i modern som äldre formgivning. Vidare sålde han mattor, lampor och sängkläder. Butiken hade en speciell tygavdelning där, enligt Corren, 165 olika gardinuppsättningar var exponerade. Återkommande hade Moberg vad han kallade för söndagsvisningar för hela familjen. Han samarbetade då med andra Linköpingsfirmor. Exempelvis kunde bosättningsaffären Knut Jonsson visa dukade bord och blomsterhandeln Fragaria visa blomsterarrangemang. Lagstiftningen omöjliggjorde söndagsförsäljning, men kunderna kunde ju återkomma.
Hösten 1959 flyttade stadens fastighetskontor in i byggnaden. Sedan dess har en rad olika kommunala verksamheter hyrt i huset. Även byggherren, det 1862 grundade Östgöta Stadshypotek, iordningställde egna kontorslokaler.
Huset rymmer dessutom åtta bostadslägenheter varav fyra sexrummare. Byggnadens minsta bostad var en etta. Bland de första hyresgästerna fanns möbelhandlaren Rune Moberg som hypotekschefen Magnus Tolf (1906–82).
Det var Linköpingsföretaget Bröderna Bergbäck som stod för byggnadsarbetena. Det eleganta huset är ritat av Stockholmsarkitekten Björn Hedvall (1889–1982). Skickligt lyckades han skapa en modern byggnad som ändå är anpassad till den gamla miljön. Under en femtioårsperiod, 1911–1961, ritade Hedvall femtiotalet byggnader i Linköpings centralare delar. Han är, efter Axel Brunskog, den arkitekt som ritat flest byggnader i Linköpings stadskärna.