31-årige Jonas Alvin har redan hunnit samla på sig en rad titlar.
2017 var ett framgångsrikt år där han utsågs till Årets ekokock och Årets östgötakock.
2013 vann han pizza-SM.
– Jag har tävlat med juniorkocklandslaget, jobbat på en del stjärnkrogar och hunnit med en vända till New York också, säger Jonas som nu tänker lägga i högsta växeln inför kvalificeringstävlingen i Stockholm den 19 och 20 juni där 32 kockar gör upp om åtta platser till den slutliga finalen i september.
Uppgiften består i att fixa till sex tallrikar med den rätt som Alvin tänker ställa upp med.
– Juryn ska inte veta vem som gjort vad. Därför är det lite hemligt. Jag kan inte avslöja mer än att det är en fiskrätt med säsongsbaserade grönsaker.
Målet är att ta sig vidare till finalen.
Väl där siktar 31-åringen på en slutlig seger och titeln Årets kock 2018.
– Det kommer att bli knallhårt. Det är väldigt många duktiga kockar som ställer upp, men varför hymla? Det är klart att jag vill vinna. Hade jag en annan inställning vore det meningslöst att ställa upp.
Tiden fram till tävlingshelgen kommer Jonas att ägna mycket åt träning.
– Det handlar om att hitta rätt kryddningar, hur lång tid vissa grejer ska tillagas och jaga rätt på perfekta råvaror. Det är hårt tryck på Stångs just nu, men övriga timmar kommer jag att kliva in i tävlingsbubblan, säger han.