Han ska basa över Tekniska verken – ett tag

Klas Gustafsson tar tillfälligt över som vd för Tekniska verken när Charlotta Sund slutar 30 september. Rekryteringen av en ny vd pågår.

Klas Gustafsson ska leda Tekniska verken medan rekryteringen av en ny vd pågår.

Klas Gustafsson ska leda Tekniska verken medan rekryteringen av en ny vd pågår.

Foto: Dennis Petersson

Linköping2023-08-29 10:45

Efter fem år som vd meddelade Charlotta Sund i våras att hennes nästa arbetsfält är rymden – hon ska bli vd och koncernchef för rymdbolaget SSC (Swedish Space Corporation). 

Sund slutar på Tekniska verken 30 september. Styrelsen räknar med att ha en ny vd på plats i vår, lite beroende på hur lång uppsägningstiden är på det gamla jobbet.

– När en ledare på den här nivån ska tillsättas måste det få ta lite tid. Det viktigaste är att vi hittar rätt ledare, inte att det går snabbt, kommenterar styrelseordförande Maria Almesåker i ett pressmeddelande.

undefined
Charlotta Sund slutar den 30 september efter fem år som vd för Tekniska verken.

I tidsglappet tar Klas Gustafsson över som tillförordnad vd. Han har de senaste tolv åren varit vice vd och i tio år innan dess vd för Mjölby-Svartådalen Energi.

Klas Gustafsson räknar med att ha en hel del stora frågor på sitt bord under sin tid som tillförordnad vd.

– I september inviger vi vindkraftsparken i Sunne och snart tar vi det första spadtaget på vår sorteringsanläggning. I går fattade styrelsen beslut om en rad olika projekt som kommer att resultera i nära nog en fördubbling av vår produktionskapacitet för biogas.

– Sedan kommer det att komma en elmarknadsreform från EU som ska implementeras i Sverige. Det skulle kunna få relativt stora konsekvenser för oss.

Är du själv intresserad av att bli vd för Tekniska verken?

– Nej, det är jag inte. Min plan är att arbeta på Tekniska verken i 1–2 år till. Sedan tänker jag mig en tillvaro som styrelseproffs och rådgivare, säger Klas Gustafsson, som idag är 57 år.

undefined
Klas Gustafsson har varit vice vd på Tekniska verken i tolv år. Nu blir han tillförordnad vd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!