Saman Ismail flyttade till Sverige och Linköping 2011, efter att ha träffat kärleken i Manchester, England.
– Vi har två barn nu och jag drev tidigare restauranger i Manchester och Doncaster där jag specialiserade mig på fish and chips. Jag hade ställena i cirka femton år innan jag bestämde mig för att sälja dem.
I Sverige har Saman livnärt sig som matimportör, men drömmen om att öppna restaurang i nya hemstaden har aldrig lämnat honom.
När chansen dök upp genom en ledig lokal på Storgatan 54, där Fiskhuset tidigare fanns, greppade han möjligheten.
– Det här blir perfekt. Lagom stort, omkring 55 kvadratmeter, med ett tiotal sittplatser.
– Jag tänker samtidigt att takeaway ska vara huvudspåret för verksamheten.
Satsningen innefattar två rätter, fish and chips och pan pizza, och Saman Ismail tror att han ligger helt rätt i sina funderingar kring detta.
– I England hävdar folk att man inte är en äkta britt om man inte äter fish and chips minst två gånger i veckan. Jag hoppas kunna föra över detta till Linköpingsborna, säger han och skrattar.
I slutet av november väntar öppning, men innan dess ska lokalen renoveras.
– Köket ska fixas till och ny ventilation ska installeras. Dessutom blir det en annan inredning. Arbetet pågår just nu för fullt, säger Saman.
Krogens namn?
Sam's fish and chips.